19. 01. 2018 - 16:02
Iskrena ispovijest najboljeg svih vremena: Razmišljao sam o...
907
Shares
Iskrena ispovijest najboljeg svih vremena: Razmišljao sam o samoubistvu, nisam želio da budem živ...

MICHAEL PHELPS

Iskrena ispovijest najboljeg svih vremena: Razmišljao sam o samoubistvu, nisam želio da budem živ...

19. 01. 2018 - 16:02
0
Shares

Uprkos tome što je najuspješniji olimpijac svih vremena, Michael Phelps je na Kennedy forumu rekao da je nedugo nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. razmišljao o samoubistvu.

Phelps je u svojoj plivačkoj karijeri osvojio 23 zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a ranije ove nedjelje je učestvujući na Kennedy forumu posvećenom mentalnom zdravlju pričao o tome kako se osjećao nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

"Mislim da sam nakon svakih Igara na kojima sam učestvovao zapadao u ozbiljno stanje depresije", rekao je nakon foruma Phelps za CNN.

On je rekao da mu je najteže bilo 2012. nakon Igara na kojima je osvojio četiri zlata i dva srebra nakon čega je proveo nekoliko dana u svojoj sobi i da gotovo nije ni jeo ni spavao.

"Više nisam želio da budem u sportu. Nisam želio da budem živ. Razmišljao sam i o samoubistvu", rekao je Phelps.

Američki plivač je objasnio da se njegovo mentalno stanje popravilo kada je počeo da razgovara o svojim osjećanjima.

Vjerovatno je to i jedan od glavnih razloga za osnivanje Fondacije koja nudi i programe za rješavanje problema stresa, a Phelps ističe da je ta mogućnost da nekome pomogne za njega veća i važnija od svih sportskih dostignuća koja je zabilježio u karijeri.

"Ti momenti i osjećaji su za mene bolji nego osvajanje zlata na Olimpijskim igrama. Izuzetno sam nakon svega sretan što nisam sebi oduzeo život", zaključio je Phelps.

Učitaj još novosti