16. 01. 2018 - 19:52
Srbija propustila veliku priliku: Imali šut za prolazak, a...
907
Shares
Srbija propustila veliku priliku: Imali šut za prolazak, a reakcija splitske publike oduševit će region

EVROPSKO PRVENSTVO

Srbija propustila veliku priliku: Imali šut za prolazak, a reakcija splitske publike oduševit će region

16. 01. 2018 - 19:52
0
Shares

Rukometaši Srbije pobijedili su Island 29.26 u okviru 3. kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali im to nije bilo dovoljno da se direktno plasiraju dalje.

Srbija je dobro krenula u odlučujući meč na prvenstvu, igralo se gol za gol cijelo prvo poluvreme. Cupara je ponovo branio sasvim solidno, ali je i golman Islanda uspijevao da zaustavi brojne šuteve Orlova pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 12:12.

Islanđani su u nastavku olako došli do prednosti od tri gola razlike, a u 50. minuti Srbija je izjednačila na 24:24. Selektor Cvetković zatražio je time-out, odlučio da se aktiviraju krilni igrači i 27 sekundi do kraja su imali plus tri.

Uslijedio je time-out Islanđana, a napetost je trajala bukvalno do posljednjih sekundi meča. Na samo sedam sekundi rukometaši Srbije su osvojili loptu, selektor Cvetković tražio je novi odmor, ali je Nenadić promašio veliku pobjedu.

Njegov šut s devet metara u posljednjih sekundama odbranio je golman Gustavsson i time održao Island u životu. Nakon utakmice splitska publika u "Spaladiumu" pljeskom je ispratila rukometaše Srbije, što dovoljno govori o tome kako su odigrali. 

Međutim, ni ovo ne znači oproštaj Orlova od Eura, jer im odgovara makar remi Šveđana s Hrvatima. Pobjeda Skandinavaca sigurno ih vodi dalje...

U utakmici Grupe B koja se igrala u 18:15 sati, Francuska se rutinski obračunala s Bjelorusijom 32:25 i odlazi u drugi krug s maksimalnih četiri boda, a Norveška mora večeras pobijediti Austriju, koja je bez bodova, ako želi dva boda u drugom krugu.

Rezultati 3. kola prvog kruga EP-a:

Francuska - Bjelorusija 32:25 i
Srbija : Island 29:26.

Učitaj još novosti