14. 01. 2018 - 13:39
Poznat glavni krivac za krizu Reala: Evo zašto je Real očajan...
907
Shares
Poznat glavni krivac za krizu Reala: Evo zašto je Real očajan ove sezone

KATASTROFALNA FORMA REALA

Poznat glavni krivac za krizu Reala: Evo zašto je Real očajan ove sezone

14. 01. 2018 - 13:39
0
Shares

Real Madrid je u najvećoj krizi u posljednjih nekoliko godina!

Poraz Madriđana uz eventualnu pobjedu Barcelone nad Real Sociedadom odvest će katalonski klub na ogromnih 19 bodova više na tabeli.

Uprkos dokazima da je stanje stvari loše, Zidane odbija da nešto promijeni. Njegova tvrdoglavost, vjera u ekipu koja počinje mečeve je nepokolebljiva, iako je to nekoliko puta naštetilo Realu, piše Marca.

Zidane vjeruje da mu je takav pristup donio uspjehe bez presedana u 2017. godini, ali je evolucija ekipe ključna u stvaranju dinastije. Nekadašnji as Juventusa je ubijeđen da ima dovoljno jak tim na raspolaganju, i kada se Sergio Ramos i Karim Benzema oporave, Blancosi će biti u punoj snazi i napašće treći uzastopni trofej u Ligi prvaka. Ali, neće biti nimalo lako eliminisati nadolazeći PSG u osmini finala.

Očigledno je da su odlasci Alvara Morate, Jamesa Rodrigeza i Pepea oslabili Real, a nisu dovedena adekvatna pojačanja. Zidane neće dovoditi nikoga ni u januaru, iako se spekulisalo da žele bombardera Intera Maura Icardija.

Zbog toga već kruže glasine da je Zidaneova pozicija u klubu ugrožena i da bi jedino novi podvig u eminentnom evropskom takmičenju ubijedio Florentina Pereza da ga ostavi za kormilom kraljevskog kluba.

Učitaj još novosti