14. 01. 2018 - 09:45
Trebao je da bude najbolji, a gdje je sad? Krah Hrvata kojem...
907
Shares
Trebao je da bude najbolji, a gdje je sad? Krah Hrvata kojem je samo bitan novac

TOIĆ OSTAO BEZ AUSTRALIAN OPENA

Trebao je da bude najbolji, a gdje je sad? Krah Hrvata kojem je samo bitan novac

14. 01. 2018 - 09:45
0
Shares

Prije 10 godina jedan dječak je govorio kako će servirati servisom Gorana Ivaniševića, psihom Petea Samprasa, udarcima Rogera Federera i srcem Lleytona Hewitta.
 
Bernard Tomić je do sada bio najbolje plasiran na 17. mjestu ATP tabele, ali danas je tek 142. teniser svijeta.
  
"Neću ništa reći o tom potezu Australskog teniskog saveza. To je njihova stvar, a meni u karijeru nikad nije trebala njihova pomoć", rekao je Tomić koji je proteklih godina imao nekoliko sukoba sa čelnicima Saveza.
 
Prvi put će propustiti jedan Grand Slam nakon sedam godina, a na pitanje hoće li to biti prekretnica u njegovoj karijeri odgovorio je u svom stilu - bahato: "Ja ću samo brojati novac, to je sve ću raditi. Brojim milione. To je nekih 13-14 miliona dolara..."  

Teško je bilo zamisliti prije sedam godina da će se to dogoditi teniseru koji je na putu do četvrtfinala Wimbledona kao 19-godišnjak izbacio Nikolaja Davidenka i Robina Soderlinga, a potom i uzeto set kasnijem osvajaču turnira Novaku Đokoviću. Samo je Boris Becker mlađi od Tomića u posljednjih 30 godina stigao do četvrtfinala Wimbledona. 
 
Tada su u njemu svi vidjeli višestrukog osvajača Grand Slamova, a mnogi su ga otpisali nekoliko godina kasnije kada je doživio prvi pad. Nakon njega se uspio vratiti te 2015. i 2016. godinu sjajno odraditi i prvi put u karijeri upasti u prvih 20. 
 
Neshvatljiv pad doživio je prošle godine, izgubio je 120 mjesta na ATP ljestvici, a u jednom trenutku sezone je bio tri mjeseca bez pobjede. Na Wimbledonu je kažnjen s rekordnih 20 tisuća dolara jer mu je tenis dosadan, gledateljima je poručivao da ne dolaze na njegove mečeve, a hejterima da ga ne vole jer sanjaju njegove vile i automobile. Na početku nove godine ne nazire se da je sposoban za novi povratak.

Učitaj još novosti