13. 01. 2018 - 12:25
Conte u intervjuu otkrio da li ostaje na klupi Chelseaja i...
907
Shares
Conte u intervjuu otkrio da li ostaje na klupi Chelseaja i naredne sezone?

TALIJAN OTVORENO

Conte u intervjuu otkrio da li ostaje na klupi Chelseaja i naredne sezone?

13. 01. 2018 - 12:25
0
Shares

Trener Chelsea Antonio Conte rekao je danas da je sretan u tom klubu, ali da je, vezano za njegovu budućnost na Stemford Bridžu,”sve moguće”.

Italijanski mediji su prethodnih dana objavili da su trener Juventusa Maks Alegri i Mauricio Sari iz Napolija, glavni kandidati za posao u Chelseaju, a Konte je rekao da će londonski klub odlučiti o tome.

“Ostalo mi je još godinu dana ugovora, ali kao što svi dobro znate, sve je moguće. U jednom trenutku ste tu, a u drugom vas već mijenja druga osoba”, naveo je Konte.

Konte je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi i plasirao se u finale FA kupa.

“Za trenera ovakvog kluba normalno je da postoje razne priče, iako si osvojio titulu i igrao u finalu FA kupa. To je historija ovog kluba i trenera. Imam mnogo iskustva u ovakvim situacijama. Ali, ovdje je nešto čudno ako me je štampa poslije poraza od Burnleyja odmah smijenila. Mislim da se u drugim klubovima to ne dešava”, dodao je italijanski trener.

Čelsi je nakon 22 odigrana kola u engleskoj Premijer ligi treći na tabeli sa 46 bodova. Prvi je Manchester City sa 62, a drugi je Manchester United sa 47 bodova.

Učitaj još novosti