07. 01. 2018 - 22:36
Celta otkinula dva boda Real Madridu
907
Shares
Celta otkinula dva boda Real Madridu

PRIMERA

Celta otkinula dva boda Real Madridu

07. 01. 2018 - 22:36
0
Shares

U posljednjoj večerašnjoj utakmici 18. kola Primere, Celta i Real su podijelili bodove - 2:2.

Igrao se 33. minut meča, Iago Aspas je na sredini terena osvojio loptu, odmah je proslijedio ka ''zaboravljenom'' Danielu Wassu koji je imao otvoren put ka golu, a akciju je završio prelijepim lobom sa ivice kaznenog prostora - 1:0.

Ali, radost domaćih navijača potrajala je samo tri minute. Madriđani su na ivici svog kaznenog prostora zaustavili napad Celte, uslijedila je munjevita akcija Kroos-Bale, a Velšanin iskosa sa lijeve strane bez problema pogađa mrežu - 1:1.

Na potpuni preokret čekalo se samo do 38. minute utakmice, kada je Isco djelovao pored desne aut linije, a onda uputio sjajan pas ka Baleu koji je ''u srcu'' kaznenog prostora samo zakačio loptu, dovoljno da golman Blanco ponovo vadi loptu iz mreže - 1:2.

U nastavku, Ronaldo je možda mogao i sve da riješi u 65. minuti, ali je njegov udarac glavom golman Ruben Blanco zaustavio taj pokušaj.

Samo pet minuta kasnije, umalo kazna na drugoj strani. Keylor Navas je skrivio jedanaesterac, sa bijele tačke je šutirao Aspas, ali nije savladao golmana Reala! Zanimljivo, ovo je prvi Aspasov promašeni penal poslije 14 uspešnih pokušaja.

To je bio tek početak pravih uzbuđenja, a za euforiju na tribinama pobrinuo se Maxi Gomez u 82. minuti, za izjednačenje na 2:2! Wass je probio po desnoj strani, a napadač domaćih je ostao sam na petercu i bez problema je proslijedio loptu u mrežu nemoćnog Navasa.

Do kraja pritisak Reala, šanse su propuštali Ronaldo u 85., pa Lucas Vazquez četiri minuta kasnije, pa su Madriđani ''prosuli'' još dva boda ove sezone.

Učitaj još novosti