01. 01. 2018 - 20:21
Od svih igrača koje sam trenirao, samo on je igrač koji je...
907
Shares
Od svih igrača koje sam trenirao, samo on je igrač koji je imao zagarantovano mjesto u prvih 11

FERGUSON O POČETNOM SASTAVU

Od svih igrača koje sam trenirao, samo on je igrač koji je imao zagarantovano mjesto u prvih 11

01. 01. 2018 - 20:21
0
Shares

Jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka, Sir Alex Ferguson otkrio je koji igrač je jedino imao sigurno mjesto u startnih 11 u ekipi.

U izjavi za Sunday World još 2013. godine, Fergie je na zanimljiv način odgovorio na pitanje novina o najboljih 11 koje je trenirao.

“To je apsolutno nemoguće odrediti, apsolutno nemoguće. Pogledajte napadače koje sam imao, počevši od Briana McClaira, zatim Mark Hughes, Andy Cole, Cantona, Ruud van Nistelrooy, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer, Dwight Yorke, Teddy Sheringham. Zatim trenutni napadači Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier Hernandez Chicharito. Kako izabrati nekog od njih? Cantona i možda još neko? Vezni red bi možda bilo lakše odabrati, jer sam imao Roy Keana, Bryana Robsona i Paula Scholesa, oni su fantastični igrači, kao također i David Beckham, Cristiano Ronaldo i Ryan Giggs.”

Samo Denis Irwin je igrač koji bi imao sigurno mjesto u njegovih najboljih jedanaest.

“Iskreno, rekao bih samo kako bi Denis Irwin jedini imao sigurno mjesto u tom timu”, dodao je Sir Alex Ferguson.

“Sjećam se jedne utakmice na Highburyju, imao je loše dodavanje prema nazad u posljednjoj minuti utakmice i Dennis Berkgamp je došao do lopte i postigao gol. Nakon utakmice, novinari su mi rekli kako moram biti razočaran tim Irwingovim dodavanje, ali odgovorio sam da jedna greška u deset godina nije loša stvar. Bio je nevjerovatan igrač.”

Učitaj još novosti