26. 12. 2017 - 09:05
Niko od Matinih saigrača iz Man. Uniteda nije se priključio...
907
Shares
Niko od Matinih saigrača iz Man. Uniteda nije se priključio njegovoj humanitarnoj akciji

SRAMOTNO

Niko od Matinih saigrača iz Man. Uniteda nije se priključio njegovoj humanitarnoj akciji

26. 12. 2017 - 09:05
0
Shares

Iako se očekivalo da će se neki igrači možda predomisliti u vrijeme praznika, praktički niko se nije uključio u humanitarnu akciju Juana Mate koji se odrekao 1 posto svoje plaće u korist siromašnih diljem svijeta.

Španac je još u avgutu najavio pokretanje ove akcije. Prvi mu se priključio Mats Hummels, a ubrzo se javio i Giorgio Chiellini. No, baš niko od Matinih suigrača iz Manchester Uniteda nije mu se pridružio, a poražavajućaje činjenica da su to učinila samo još četvorica nogometaša iz Premiershipa: Charlie Daniels (Bournemouth), Kasper Schmeichel (Leicester), Alfie Mawson (Swansea) i Bruno Saltor (Brighton).

Osim njih, inicijativu "Common Goal" podržali su Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann i njegov igrač Serge Gnabry, Shinji Kagawa iz Borussije Dortmund, Alexander Esswein iz Herthe, Daniel Didavi iz Wolfsburga te još 21 nogometaš i uglavnom nogometašice.

Prosječna plaća u Premiershipu je ove sezone iznosila oko 2,4 miliona funti. Da se svaki igrač uključio u Matinu akciju, preko noći bi skupili oko 12,5 miliona funti.

Učitaj još novosti