25. 12. 2017 - 18:50
Nije to bila samo grupa imena: Evo ko su i gdje su članovi...
907
Shares
Nije to bila samo grupa imena: Evo ko su i gdje su članovi legendarne Master lige

ANALIZA POČETNIH XI

Nije to bila samo grupa imena: Evo ko su i gdje su članovi legendarne Master lige

25. 12. 2017 - 18:50
0
Shares

Grupa imena sa kojima bismo započeli naše takmičenje u megapopularnoj igrici izgledala je slučajno i produkt je mašte kreatora ove igrice.

Kao što ništa na svijetu nije slučajno, tako i porijeklo igrača, njihov izgled, pozicija i broj godina nisu slučajni. Između 2003. i 2006. godine navijači su mogli biti zadivljeni brzinom Espimasa, sjajnom defanzivom Celnila i Iuga ili eksplozivnom završnom obradom Castola. 

Ime: Ivarov
Pozicija: Golman
Nacionalnost: Rusija

Ivarov

Kada je 2013. godine Lev Yashin uvršten u listu XI najboljih fudbalera svih vremena, svima je bilo jasno zašto se Konami odlučio za rusko prezime na golu njihove ekipe. Yashinov kvalitet na golu dao je ideju da se na golu PES ekipe nađe Ivarov.

Ime: Valeny
Pozicija: štoper
Nacionalnost: Francuska

pes-masterliga-igraci-6

Valeny

Jedinstveni, samouvjereni francuski štoper kojem su zakazivali moguće velike uspjehe, 2001. godine prestao se baviti fudbalom, ali mu je Master League dao priznanje i uvrstio ga u svoj početni sastav.

Ime: Stremer
Pozicija: Štoper
Državljanstvo: Švedska

pes-masterliga-igraci-7

Stremer

Još jedna čovjek koji se povukao iz fudbala i počeo baviti drugim biznisom dobio je svoje mjesto u ekipi. Riječ je o biznismenu, koji danas ima tri prodavnice u Malmoeu, te nekoliko tvornica sokova u Švedskoj. Karakterističan izgled fudbalera iz Švedske uvijek je bio simpatičan igračima igrice.

Ime: Jarić
Pozicija: Štoper
Nacionalnost: Srbija

pes-masterliga-igraci-5

Jarić

Jarić je jedan od igrača koji je imao virtuelnu priču. U igrici na početku ima 19 godina, te na poziciji štopera mijenja legendarnog Dulića i dobija težak zadatak u reprezentaciji Srbije. Konami se dosjetio da su mladi igrači iz Jugoslavije imali problema sa odlascima prije zrelih igračkih godina, pa to kroz priču predstavili svijetu.

Ime: Celnili

Pozicija: Vezni igrač

Nacionalnost: Italija

Celnili

Nova virtuelna priča o reprezentativcu Italije koji je bio kapiten tima, ali zbog namještanja utakmica je završio 12 mjeseci u zatvoru. Genijalnost Konamija je još jednom došla do izražaja.

Ime: Iuga

Pozicija: Vezni igrač

Nacionalnost: Rumunija

pes-masterliga-igraci-1

Iuga

Iuga je naslijedio kapitensku traku od Celnila, a nakon penzionisanja dodijelio je Minandi za sezonu 2007/08. 

Ime: Ximelez

Pozicija: Krilo
Nacionalnost: Španija

pes-masterliga-igraci-2

Ximelez

Ekstravagantno špansko krilo je bilo izvanredno na terenu. Ljubomoran je bio na svog kolegu na suprotnom krilu, francuskog srca Espima

Ime: Espimas

Pozicija: Krilo
Nacionalnost: Francuska

Espimas

Čovjek koji je učinio Davida Ginolu da izgleda kao Peter Beardsley. U igrici se bavio mnogim drugim poslovima, pa su ga igrači često mogli uhvatiti u mnogim drugim privatnim obavezama.

Ime: Minanda
Pozicija: Ofanzivni vezni
Nacionalnost: Portugal

Minanda

Legendarna figura koja je bila preteča Cristiana Ronalda danas ima svoje pristalice, koji prave video tutorijale na YouTubeu o njegovim partijama u dresu PES ekipe.

Ime: Barota

Pozicija: Napadač

Nacionalnost: Španija

Nastupao je do 2005. godine kada ga je zamijenio mlađi Ordaz. Barota su voljeli širom svijeta, a riječ o stvarnome igraču koji danas živi i radi u Manchesteru.

Ime: Castolo
Pozicija: Napadač
Nacionalnost: Brazil

Castolo

Veličanstveni Brazilac se odlikovao brzinom, agilitetom, odzivom i ubrzanjem. Castolo je nedavno bio rangiran kao najveći brazilac svih vremena, fudbaler ili na neki drugi način. Na pitanje kako se osjećao kada je saznao da je poput Pelea, Ronalda i Rivalda, Castolo je jednostavno odgovorio: "Koliko naslova Master lige imaju njih trojica?".

Učitaj još novosti