20. 12. 2017 - 21:53
Komšije mogu biti ponosne: Evo zašto će Hrvati biti posebniji...
907
Shares
Komšije mogu biti ponosne: Evo zašto će Hrvati biti posebniji od mnogo drugih zemalja za vrijeme El Clasica

TRI HRVATA U OKRŠAJU REALA I BARCE

Komšije mogu biti ponosne: Evo zašto će Hrvati biti posebniji od mnogo drugih zemalja za vrijeme El Clasica

20. 12. 2017 - 21:53
0
Shares

Subotnji El Clasico plijeni ogromnu medijsku pažnju, a analiziranjem porijekla fudbalera dolazimo do mnogih zaključaka.

Real uz utakmicu manje zaostaje za Barcelonom velikih 11 bodova. Prijenos utakmice iz Madrida gledat će nogometni zaljubljenici iz više od stotinu zemalja širom svijeta.

Zanimljivo, ekipa Reala i Barcelone sastavljena je od čak 38 evropskih fudbalera, sedam ih dolazi iz Južne Amerike, jedan iz Sjeverne Amerike i jedan iz Afrike.

Među ukupno 47 fudbalera u oba tima nalaze se i igrači iz 13 različitih zemalja. Naravno, Španija je prema tome dominantna. Imaju čak 20 fudbalera u dva najveća španska kluba. Francuska ima šest, Brazil četiri, a na visokom četvrtom mjestu je Hrvatska s tri predstavnika u subotnjem El Clasicu.

Iza Hrvatske je Portugal također s tri, na petom mjestu nalazi se Njemačka s dva igrača, a dalje slijedi Argentina (dva), te Turska, Urugvaj, Kostarika, Maroko, Wales, Belgija i Holandija s po jednim predstavnikom.

Real Madrid ima igrače iz država koji dolaze s četiri kontinenta. S druge strane Barca ima samo europske i južnoameričke nogometaše. Kada usporedimo sadašnju i ovu sezonu Barcelona je prošle sezone u ekipi imala igrače iz čak 13 država, a sada iz 11. Real je s prošlogodišnjih deset pao na devet država nakon što je klub napustio James Rodriguez.

Učitaj još novosti