18. 12. 2017 - 15:22
Počinju pripreme, Červar najavio šta čeka Hrvate: "Samo trud,...
907
Shares
Počinju pripreme, Červar najavio šta čeka Hrvate:

EP U RUKOMETU

Počinju pripreme, Červar najavio šta čeka Hrvate: "Samo trud, znoj i odricanje"

Sport.ba/Hina
18. 12. 2017 - 15:22
0
Shares

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu za prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo 2018. 
 
Prva faza priprema na rasporedu su od 18. do 24. decembra te od 26. do 31. decembra u Ivanić-Gradu. Završna faza priprema počet će 1. januara 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. januara u Spaladium Areni.
 
"U prvom dijelu priprema bavit ćemo se igračima i protivnicima. Fokusirat ćemo se na igru, rad, trening, analizu – sve što treba za jedno veliko natjecanje", izjavio je selektor Lino Červar govoreći o tome na što će se fokusirati tijekom prve faze priprema. 
 
"Otežava nam to što nisu svi igrači na pripremama, ali ne smijemo plakati već se prilagoditi situaciji. Ono što je bitno sada za prvu fazu priprema je da aktiviramo igrače fizički, tehnički, taktički i psihički. Radit ćemo na svemu, od individualnog rada i grupnog rada na dalje. Imam mnogo ideja, a koliko ćemo uspjeti realizirati, vidjet ćemo u tijeku priprema. Kako bismo što bolje igrali na Europskom prvenstvu i stigli tamo gdje svi želimo, moram igrače naučiti da je za to potrebno mnogo odricanja, truda i znoja jer ništa nije poklonjeno", dodao je Červar.

Hrvatski golman Ivan Stevanović, koji stiže iz Švicarske, otkrio je je li spreman za sve što slijedi. 

"Nadam se da smo spremni svi, a to ćemo vidjeti kroz pripreme koje su pred nama. Mislim da je najvažnije da dobro odradimo pripreme i da ih svi preživimo. I da ono što izbornik traži predočimo na terenu tako da se nadam da će sve dobro završiti", kazao je Stevanović. 

"Sigurno da otežava to što nismo svi od početka zajedno, možda čak više zbog toga što nema Jakova Gojuna i Marka Kopljara koji su nam bitni u obrani. Bit će malo dana, ali takva je situacija. Mislim da smo čak mi i jedini počeli pripreme ranije, druge sve reprezentacije počinju kasnije, ali prvenstvo je doma, ulog velik tako da ćemo malo istrpjeti, nema veze", nastavio je Stevanović.
 
Luka Cindrić je pak ocijenio da ih čekaju teške pripreme.
 
"Iza nas je duga polusezona i puno utakmica, ali mislim da smo spremni. Prije svega, mislim da je važno da svi dođemo zdravi na ove početne pripreme. Imamo vremena pripremiti se, uigrati, tako da se nadam najboljem. Zadovoljan sam svojom formom, naravno, ali uvijek može bolje i s tim nekim ciljem idem dalje. Da svaka godina bude takva, bio bih jako sretan. Kako bismo na Euru izgledali što bolje, morat ćemo dobro uigrati obranu. Ona je neki način naš zaštitni znak. Na svemu moramo raditi. Mislim da će to izbornik Červar dobro spremiti. Sigurno da nas čekaju duge pripreme iako se možda vremenski ne čini tako", kazao je Cindrić.
 
Selektor Červar će u Ivanić Gradu na priprema raditi sa sljedećim igračima: Ivan Stevanović ( HC Kadetten Schaffhausen), Filip Ivić (HC PGE Vive Kielce), Ivan Pešić (HC Meshkov Brest), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Ivan Vida (RK Dubrava), Igor Vori (PPD Zagreb), Bruno Butorac -(C Tatran Prešov), Ivan Čupić (RK Vardar), Manuel Štrlek (HC PGE Vive Kielce), Lovro Mihić (HC Orlen Wisla Plock), Halil Jaganjac (RK Metalurg), Marko Mamić (HC PGE Vive Kielce), Igor Karačić (RK Vardar), Luka Cindrić (RK Vardar), Šime Ivić (HC Orlen Wisla Plock), Kristian Bećiri (RK Celje Pivovarna Laško), Luka Stepančić (RK Paris Saint-Germain Handball), Jakov Vranković (HC Grundfos Tatabánya).

Učitaj još novosti