07. 12. 2017 - 11:17
Englezi u velikom problemu: Većina završila na prvom mjestu, a...
907
Shares
Englezi u velikom problemu: Većina završila na prvom mjestu, a u osmini finala ih čeka pakao

LIGA PRVAKA

Englezi u velikom problemu: Većina završila na prvom mjestu, a u osmini finala ih čeka pakao

07. 12. 2017 - 11:17
0
Shares

Sinoć se prvi put desilo da jedna zemlja ima 5 ekipa u nokaut fazi Lige prvaka.

Englezi su bili fenomenalni, a zanimljivo da su čak četiri ekipe iz Engleske na prvom mjestu u grupi. Manchester United, Liverpool, Manchester City i Tottenham. Chelsea je imao svoju šansu, da je pobijedio Atletiko, bilo bi drugačije, ovako će morati najvjerovatnije na Barcelonu.

Chelsea sticajem okolnosti može samo na PSG, Barcu ili Bešiktaš, a imajući u vidu da je Sevilla u drugom šeširu, onda je najvjerovatnije par osmine finala Chelsea-Barcelona. Vjerovali ili ne, čak 44% šanse postoji da ova dva kluba igraju jedan protiv drugog.

Ako gledamo ostale, onda su engleski timovi u velikom problemu. Gledaćemo velike derbije u 1/8 finala, po svemu sudeći, a u njima će biti timovi iz Premijer lige.

Man. City ima najveće šanse da se sastane u drugom krugu protiv Juventusa, Real Madrida ili Seville, preko 18%. Apsolutno ista situacija je i sa Manchester Unitedom. Liverpool najveće šanse ima da zaigra protiv Real Madrida i Juventusa, procenat je isti. Manje šanse su im da zaigraju protiv Bayerna, Porta, Shakhtara ili Basela.

Tottenham također ima najveće šanse da zaigra protiv Juventusa ili Seville.

lp

 

Učitaj još novosti