20. 11. 2017 - 18:08
"Derbi često zna izbaciti pojedinca i nadam se da će ovog puta...
907
Shares

MUHAMED DŽAKMIĆ:

"Derbi često zna izbaciti pojedinca i nadam se da će ovog puta to biti jedan od igrača u Bordo opremi"

20. 11. 2017 - 18:08
0
Shares

Pomoćni trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Muhamed Džakmić, prenio je za zvaničnu web stranicu kluba svoje utiske nakon utakmice protiv Mladosti, koju je Bordo klub okončao pobjedom, rezultatom 4:2.

"Prije svega, zadovoljni smo rezultatom. Uspjeli smo doći do nove pobjede i nova tri boda. Utakmica je bila otvorena, uz dosta prilika na obje strane. Smatram da su gledaoci imali razloga za zadovoljstvo. Naši igrači su pokazali kvalitet, bez obzira na loše stanje travnjaka, što je normalno za ovaj dio godine. Sigurno je da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom, ali i igrom, obzirom na sve okolnosti", rekao je Džakmić.

U narednom kolu, Bordo klub će gostovati Željezničaru na Grbavici. Džakmić očekuje jednu otvorenu utakmicu.

"Obzirom na stanje na tabeli kako nas, tako i domaćina predstojećeg derbija, očekujem jednu otvorenu utakmicu. Bodovi su potrebni i nama, ali i njima. Željezničar je došao do pobjede protiv Borca u posljednjem kolu, nalaze se ispred nas na tabeli i imaju imperativ. Nadam se korektnoj utakmici, fer i sportskom nadmetanju. Smatram da naš grad zaslužuje jedan vrhunski derbi. U posljednjih devet utakmica, mi imamo učinak od osam pobjeda i sigurno je da želimo nastaviti sa dobrim igrama. Imamo kvalitet da nastavimo na za nas prepoznatljiv način", rekao je pomoćni trener Bordo kluba, koji je i sam bio akter mnogih derbija, te je dodao:

"Derbi sam po sebi je jako zahtjevna utakmica. Bez obzira kakvo je stanje u klubovima utakmica može otići u jednom ili drugom smjeru. Derbi često zna izbaciti pojedinca, koji rješi pitanje pobjednika i nadam se da će ovog puta to biti jedan od igrača u Bordo opremi. Jako je važan pristup, svjesni smo toga. Tri boda su na papiru tri boda, ali na derbiju, to je nešto posebno i više od onoga što je na papiru."

Sarajevo gostuje Željezničaru u nedjelju, 26. novembra sa početkom u 13 sati na stadionu "Grbavica".

Učitaj još novosti