19. 11. 2017 - 19:30
Prodavao je sladoled i izbjegao smrt: Engleska ludi za njim
907
Shares
Prodavao je sladoled i izbjegao smrt: Engleska ludi za njim

I RODBINA MU SE ČUDI KAD GA VIDI NA TV-U

Prodavao je sladoled i izbjegao smrt: Engleska ludi za njim

19. 11. 2017 - 19:30
0
Shares

I rodbina mu se čudi kada ga vidi na TV-u. Najbolji prijatelj mu je David Luiz, s kojim redovno igra PES-a, a početkom ove sezone - niko nije znao njegovo ime.

Kao i većina fudbalera iz Brazila, imao je teško djetinjstvo, a kada je počeo igrati fudbal - talenat je bio tako uočljiv, ali se znalo da će imati težak put.

On se zove Richarlison de Andrade, ima 20 godina i prvotimac je Watforda, u koji je došao iz Fluminensea. On je naredna nada brazilskog fudbala, a prije šest godina imao je bliski susret sa smrću.

"Nikada tako brzo nisam trčao u životu, a trčim od kada sam se rodio, bježim svima, pogotovo odbranama", naveo je nakon što je ispričao svoje iskustvo. Igrao se sa prijateljima u ulici, kada mu je pištolj uperen u glavu. Lokalni dileri su ga zamijenili za nekoga iz suparničke bande.

Sa kriminalom nije želio nikada ništa, iako je odrastao na opasnim ulicama Nove Venecije na jugu Brazila. Njegov otac je bio lokalni fudbaler koji nikada nije uspio da se dokopa profesionalaca, a sin je izbjegao sve zamke odrastanja i na kraju, možda i neočekivano uspio.

"Moji treneri su me uvek učili da treba živeti pošteno, uz to, znali su ljude u policiji pa su mi uvek govorili da će moji drugovi loše završiti. Ja sam trenirao fudbal, iako je izgledalo da nisam dovoljno dobar da uspijem", objašanjava presrećni Sladoledžija.

Zaigrao je za Atletiko Mineiro posle nebrojenih proba, tada je kupio prve kopačke.

"Do tada sam pozajmljivao i to dvij različite, ko je imao moj broj", objašnjava najsrećniji trenutak u životu.

Ali, bio je svestan da Mineiro u drugoj ligi ne znači ništa. Jednostavno, njegov cilj je bio veliki Fluminense.

"Probao sam i probao, na kraju su me doveli, mnogo je dobrih igrača u Brazilu", priznaje Richarlison.

Priznao je da je sve bilo dogovoreno sa Ajaxom, ali poziv iz Premiershipa se ne odbija. Zvao ga je Marco Silva, i nije se dvoumio. Wotford odbija da ga proda, a već su odbili Tottenham i Arsenal.

Strah za vlastiti život - sada mu je stran. Očekuje i poziv u A reprezentaciju Brazila, ali i transfer u neki veći klub - koji će mu dodatno olakšati život, i omogućiti samo da se bavi onim što je odvijek želio - fudbalom.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti