18. 11. 2017 - 12:27
U čemu igraju najbolji? Evo koje kopačke nose Messi, Pogba i...
907
Shares
U čemu igraju najbolji? Evo koje kopačke nose Messi, Pogba i najveće fudbaske zvijezde

U ČEMU IGRAJU NAJBOLJI

U čemu igraju najbolji? Evo koje kopačke nose Messi, Pogba i najveće fudbaske zvijezde

18. 11. 2017 - 12:27
0
Shares

Davno je to bilo kada su nogometne zvijezde igrale u jednostavnim crnim, kožnim kopačkama. Nogometne terene sada krase impresivni dizajni na nogama igrača, a najvažnije je pravilo - što šarenije to bolje. 

Profesionalcima i amaterima je danas dostupna čitava plejada različitih kopački, a Goal je izdvojio one u kojima igraju najbolji svjetski igrači. Pogledajte u čemu će čitave sezone igrati Cristiano Ronaldo, Leo Messi i ostale zvijezde nogometnih terena.


CRISTIANO RONALDO


Cristiano Ronaldo boots

 
 

Sezonu je započeo u kopačkama Mercurial Superfly V (£260), a sada Ronaldo nosi posebno dizajnirano izdanje Nikeovih CR7 kopački. Mercurial CR7 - Melhor (£300) su izbačene uoči dodjele nagrade The Best na kojoj je Ronaldo proglašen najboljim igračem svijeta. Čitavu svoju karijeru, Ronaldo je vjeran Mercurialu.


LIONEL MESSI


Lionel Messi boots

Za razliku od Ronalda koji je vjeran Nikeu, Leo Messi nosi Adidasove kopačke Nemeziz i također ima posebno izdanje izrađeno oko njegovog imena. Posebno Messijevo izdanje Nemeziz kopački je dostupno u tri osnovne boje, a Argentinac trenutačno nosi bijelo-narančaste Tongo. Kada igra za Argentinu, nosi kopačke u plavoj boji. Peterostruki osvajač Zlatne lopte je ranije nosio kopačke Adidas F50.


NEYMAR


Neymar boots

Neymar je trenutno na drugom paru kopački ove sezone. Na početku je nosio Nikeove Mercurial Superfly V (£270), koje imaju svijetloplavu, žutu i zelenu boju te imaju nešto tradicionalniji logotip od Ronaldovih. Zanimljivo, nosio je nešto jeftiniju verziju tih kopački (£210) bez dijela koji štiti gležanj.

Nakon njih prebacio se na "Play Fire" svijetlocrvene Mercurial (£200).


GARETH BALE


Gareth Bale Wales

Gareth Bale nosi Adidas X 17+ Purespeed kopačke, koje koštaju 250 funti.

Na kraju prošle sezone nosio je bijelo-plave, ali ove sezone se odlučio na fluorescentno žute.


LUIS SUAREZ


Luis Suarez boots

Kao i Bale, Luis Suarez nosi Adidas X 17+ kopačke. Na početku sezone nosio je fluorescentno žute, ali je sada prešao na crno-narančaste.

Iz Adidasa kažu kako je taj model napravljen za veću eksplozivnost i bolju završnicu, pa je jasno kako su se Bale i Suarez odlučili na njih.


ANTOINE GRIEZMANN


Antoine Griezmann boots

Antoine Griezmann već je nekoliko puta promijenio kopačke ove sezone. Jedan je od najpoznatijih nogometaša koji nose Pumine kopačke, a na početku sezone dobio je njihove najbolje - Puma One 17.1 koje koštaju 160 funti.

Priča se kako mu nisu previše odgovarale, a u prilog tome ide činjenica da je češće nosio svoje starije Evospeed kopačke. Kako bi ispravili grešku, iz Pume su mu napravili sasvim nove srebrne Puma One Chrome kopačke (£220).

Također rade na novom modelu Puma Future koje bi trebale biti izrađene točno po obliku stopala francuske zvijezde.


ROBERT LEWANDOWSKI


Robert Lewandowski boots

Napadač Bayern Münchena Robert Lewandowski nosi Nikeove kopačke Hypervenom, koje su rađene baš za napadače.

Sezonu je započeo u Hypervenom Phantom 3 (£250), ali je od tada prešao na Play Fire liniju.


ALEXIS SANCHEZ


Alexis Sanchez Chile

Alexis Sanchez je također pod Nikeom i odnedavno nosi Play Fire Mercurial kao i Neymar.

Kada nastupa za Čile ima poseban par Mercurial kopački koje su u bojama njegove zemlje. Takve kopačke nije moguće kupiti jer su izrađene upravo za njega.


EDEN HAZARD


 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

Hazard ima svoj model Nikeovih kopački koje se zovu Flyknit Ultra, a puštene su u prodaju ove sezone. Koštaju 210 funti i bilo ih je u ograničenim količinama kako bi se očuvala njihova posebnost i rijetkost. Kopačke koje zvijezda Chelseaja nosi su crno-zlatne, a moguće ih je bilo kupiti samo crno-srebrne.

No, nije se zadržao dugo u njima te je prešao ubrzo na svijetloplave Play Ice Mercurial.


LUKA MODRIĆ


Luka Modric boots

Jedan od najboljih veznjaka svijeta Luka Modrić odabrao je Nike Mercurial Vapor XI, koje koštaju oko 200 funti.

Kao i Hazard, nedavno je prešao na Play Ice model.


PAUL POGBA


Paul Pogba Manchester United

Paul Pogba je zaštitno lice Adidasove Ace linije i prije svoj ozljede nosio je Ace 17+ Purecontrol (£250).

Kao i Baleov i Suarezov model, ove kopačke nemaju vezice i trebale bi se prilagoditi stopalu čim se navuku na nogu. Ne bi bilo iznenađenje kada bi sjajni Francuz promijenio boju svojih kopački kada se vrati na teren, ako ne i cijeli model.

(goal.com)

Učitaj još novosti