16. 11. 2017 - 19:00
Ovo se nije očekivalo: Wenger pronašao novi posao nakon...
907
Shares
Ovo se nije očekivalo: Wenger pronašao novi posao nakon Arsenala i mnogi su iznenađeni

BEIN SPORTS

Ovo se nije očekivalo: Wenger pronašao novi posao nakon Arsenala i mnogi su iznenađeni

16. 11. 2017 - 19:00
0
Shares

Katarska sportska televizijska kuća ‘beIN Sport’ objavila je ekskluzivnu vijest – Arsene Wenger 2022. godine vodit će reprezentaciju Katara na Svjetskom prvenstvu gdje je Katar domaćin.” Ista stvar pisala se već i za Pepa Guardiolu. Guardiola je pri preuzimanju klupe Bayerna već planirao svoju budućnost ili su mediji samo pogodili jer već tada se pisalo da će on nakon Bayerna preuzeti klupu Manchester Cityja, a nakon toga i vodit reprezentaciju Katara.

Ono po čemu se ova vijest razlikuje od bilo koje druge vijesti vezane za špekulacije o transferima je ta da je upravo ‘beIN Sport’ to objavio. Ova sportska TV kuća sestrinska je firma televizijske kuće Al Jazeera koja dolazi baš iz Katara. Dakle, svjetski televizijski brend baš iz Katara objavljuje veliku vijest vezanu za njihovu reprezentaciju u budućnosti. Zvuče donekle realno.

A, ako vam kažemo da je glavna poveznica predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi koji već godinama vrbuje Wengera da se pridruži njegovom projektu u Parizu tada ta priča postaje još logičnija. Zanimljivo, Nasser Al-Khelaifi je CEO BeIN Media Grupe, predsjednik uprave Qatar Sports Investment-a, tvrtke koja je vlasnik PSG-a, a osim toga vrlo je aktivan i u tenisu gdje je predsjednik Katarske teniske federacije (QTF) te Azijske teniske federacije (ATF).

I to nije sve. Njegov glavni posao je biti izvršni direktor u Paris Saint-Germainu, ali osim toga je član organizacijskog odbora za Svjetsko prvenstvo 2022. koje će odigrati upravo u Kataru. Ukratko, Nasser Al-Khelaifi nije multimilijarder koji je kupio i napravio sportske TV kuće, kupovao klubove te dovukao sebi Svjetsko prvenstvo u Katar. On je samo školovani bivši sportaš blizak prvom čovjeku Katara koji preko njega ulaže ‘naftaški’ novac u mnogobrojna poslovanja, a Al-Khelaifi je zadužen upravo za sport i uspješan je u tome.

Učitaj još novosti