09. 11. 2017 - 17:10
Advocaat napušta klupu Holandije
907
Shares
Advocaat napušta klupu Holandije

POTVRĐENO

Advocaat napušta klupu Holandije

Anadolija
09. 11. 2017 - 17:10
0
Shares

Dick Advocaat je po dolasku u Aberdeen, gdje će fudbaleri Holandije večeras odigrati prijateljsku utakmicu protiv Škotske, potvrdio da će napustiti klupu "lala".

Advocaat je naglasio da su mu dvije prijateljske utakmice sa Škotskom i Rumunijom posljednje u ulozi selektora Holandije. Iskusni 70-godišnji trener po treći put je sjeo na klupu reprezentacije svoje zemlje u maju ove godine, nakon što je smijenjen Danny Blind. Iako su Holanđani od tada počeli igrati znatno bolje nisu uspjeli da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Ovo su zadnje dvije utakmice za mane, a nakon toga prekidam saradnju s reprezentacijom. Još nisam rekao šta ću raditi u budućnosti, pa samim tim klubovi ne znaju da li sam dostupan ili ne. Hajde da ove dvije utakmice izvedemo na pravi put, pa ćemo onda razgovarati o tome šta dolazi na moj put", kazao je Advocaat.

Tokom bogate trenerske karijere koju je počeo 1980. godine Advocaat je vodio veliki broj klubova, a izdvajaju se PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Zenit Saint Petersburg, Borussia Moenchengladbach, AZ Alkmaar i Fenerbahce. Osim Holandije bio je selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbije.

Učitaj još novosti