08. 11. 2017 - 21:20
Argentina na nogama: U veliki skandal Icardija, Maxija Lopeza...
907
Shares
Argentina na nogama: U veliki skandal Icardija, Maxija Lopeza i Wande uključen je i Messi!

OMALENI ČAROBNJAK TVRDI DA JE TO LAŽ

Argentina na nogama: U veliki skandal Icardija, Maxija Lopeza i Wande uključen je i Messi!

08. 11. 2017 - 21:20
0
Shares

Sjajni napadač Intera, Mauro Icardi, napustio je pripreme reprezentacije Argentine zbog povrede, te neće biti u konkurenciji za prijateljske utakmice protiv Rusije i Nigerije u sklopu priprema za Mundijal 2018.

Kontraverzni fudbaler povrijedio se u meču s Torinom na "Meazzzi" (1:1), a ljekari su odlučili da je najbolje da miruje tokom reprezentativne pauze.

Iako je jedan od najboljih napadača u Serie A i u Evropi, Icardi je dugo bio odsutan iz selekcije Argentine. To se donekle promijenilo dolaskom Jorge Sampaolija na kormilo Gaučosa.

Argentinski mediji tvrde da je glavni krivac što Icardi nije igrao za Gaučose zapravo niko drugi do ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi.

messi-icardi-argentina

Navodno je Messi zahtijevao od selektora da ne zovu Icardija u tim zbog svega što je napadač Intera uradio Maxiju Lopezu, inače dobrom prijatelju fudbalera Barcelone i nekadašnjem Leovom saigraču.

Omaleni čarobnjak s "Nou Campa" sada je odlučio se oglasiti i demantovati ove tvrdnje. Otkrio je da je u dobrim odnosima s Maxi Lopezom, ali da nije istina da je zahtijevao da Icardi ne igra za domovinu.

"To je laž. Ja zapravo nisam neko ko vodi glavnu riječ u reprezentaciji. Tvrde kako ja nisam želio da Icardi bude u reprezentaciji i da sam donosio odluke koga će selektor zvati, a koga neće. To nije istina. Nikada nisam rekao da Icardi ne treba biti u reprezentaciji ili bilo koji drugi igrač. Nije pošteno govoriti da su neki igrači tu samo što su dobri prijatelji sa mnom", poručio je sjajni napadač Barcelone.

Učitaj još novosti