22. 09. 2017 - 11:46
Nije Juninho: Pjanić otkrio od kojeg je majstora fudbalske...
907
Shares
Nije Juninho: Pjanić otkrio od kojeg je majstora fudbalske igre naučio kako izvoditi slobodne udarce

INTERVJU ZA LA STAMPU

Nije Juninho: Pjanić otkrio od kojeg je majstora fudbalske igre naučio kako izvoditi slobodne udarce

22. 09. 2017 - 11:46
0
Shares

Miralem Pjanić već godinama je jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u svijetu fudbala.

Mali princ je postigao mnoštvo golova iz slobodnjaka, a mnogi su mislili kako ga je tome naučio Juninho, nekadašnji saigrač iz Lyona.

Ipak, Pjanić je otkrio od koga je zapravo naučio pravu tehniku.

„Za idealan slobodnjak treba vam dobra tehnika, ali i lukavstvo, jer igrate igru nadmudrivanja sa protivničkim golmanom. Oni vas proučavaju, dobro su pripremljeni, tako da morate znati kada da promijenite stil izvođenja slobodnog udarca, da li da pucate kroz živi zid, pored njega ili preko njega… Ja obično posmatram golmana na liniji tokom cijelog meča i gledam da koristim prilike da ga iznenadim ako dođem do lopte“, ispričao je Pjanić u intervjuu za La Stampu.

Vezista Juventusa često sa saigračem Paulom Dybalom puca slobodnjake i u novac, i kako kaže često ga i dobija. Obojica su postali majstori za slobodne udarce, kao što je to svojevremeno bio trener njihovog narednog rivala Torina - Siniša Mihajlović.

„Proučavao sam njegove slobodnjake i bio je fantastičan, posebno onaj felš koji je hvatao unutrašnjim dijelom stopala. Kakva je to snaga bila. Bio je specijalista za slobodnjake, koje sam imitirao i divio sam mu se“, zaključio je Pjanić.

Učitaj još novosti