15. 09. 2017 - 09:11
Slovenski junak koji koševe slavi s tri prsta: Želim Srbiju u...
907
Shares
Slovenski junak koji koševe slavi s tri prsta: Želim Srbiju u finalu, pa da se urokamo!

GORAN DRAGIĆ U ELEMENTU

Slovenski junak koji koševe slavi s tri prsta: Želim Srbiju u finalu, pa da se urokamo!

Sport.ba/Index.hr
15. 09. 2017 - 09:11
0
Shares

Slovenija je najveća priča ovogodišnjeg Eurobasketa. Luka Dončić, Goran Dragić i ostatak društva razbili su prvak Evrope Španiju s 92:72 i izborili finale. 

Najimpresivniji učinak imao je Luka Dončić koji je bio na pragu triple-doublea s 11 poena, 12 skokova i osam asistencija, a Goran Dragić je ubacio 15 koševa, uz pet asistencija i šest skokova. 

U nedjelju od 20:30 Slovenija će za zlato igrati protiv pobjednika utakmice Rusija - Srbija, koja se igra večeras u isto vrijeme. Predvodnik slovenske reprezentacije Goran Dragić zna koga želi u finalu. 

"Još nismo svjesni svega. Sretan sam kako smo odigrali protiv najbolje ekipe prošlog desetljeća. Osvojiti medalju na ovakav način nam puno znači, kao i cijeloj zemlji", rekao je Dragić pa se osvrnuo na drugo polufinale u kojem navija za Srbiju, zemlju svog oca.

 Dragić se, baš poput srpskih košarkaša, tijekom utakmica križa i koševe slavi s tri prsta. 

"Prednost u utakmici dajem Srbiji, a više bih volio da igramo protiv njih u finalu", rekao je Dragić te otkrio kako će proslaviti pobjedu protiv Španije. 

"Popit ću pivo, a kad završi prvenstvo ću se urokati".

Novinari su upitali Dragića hoće li se predomisliti kada je u pitanju nastavak reprezentativne karijere, a on je rekao: "Ako Igor Kokoškov ostane na klupi, ostajem i ja". 

No, na presici je nešto kasnije dodao: "Znamo da Igor ne može ostati jer je NBA trener. Ako FIBA ne promijeni pravila, neće moći trenirati, tako da ne znam. Moram preispitati stvari. Nema smisla da nešto kažem, a onda ne držim do riječi. Pričekajmo kraj EP-a, pa ćemo vidjeti". 

Učitaj još novosti