14. 09. 2017 - 08:22
Teža povreda prve zvijezde Manchester Uniteda
907
Shares
Teža povreda prve zvijezde Manchester Uniteda

PAUL POGBA

Teža povreda prve zvijezde Manchester Uniteda

14. 09. 2017 - 08:22
0
Shares

Kako prenose britanski mediji ofanzivac Manhcester Uniteda Paul Pogba će zbog povrede zadnje lože između mjesec dana i šest nedjelja odsustvovati sa terena.

Francuski ofanzivac se povrijedio u prvom poluvremenu utakmice protiv Basela u grupnoj fazi Lige prvaka u utorak. Pogbi je stradala zadnja loža i to za nesreću u prvom meču u kom je bio kapiten Manchester Uniteda.

United je na "Old Traffordu" slavio pobjedu od 3:0, ali poslije meča menadžer Jose Mourinho nije mogao da se raduje. Bez jednog od najvažnijih igrača je ostao do kraja septembra sigurno, a očekuje se da bi mogao biti spreman za gostovanje Liverpoolu 14. oktobra. 

24-godišnji Francuz je na pregledima bio u srijedu, a izvještaj o njegovom stanju će Mourinho podnijeti u petak na konferenciji za medije pred utakmicu protiv Evertona u nedjelju.

Osim okršaja protiv Karamela, Pogba neće igrati protiv Southamptona i Crystal Palacea, kao ni protiv Burtona u Liga kupu i CSKA u Moskvi u Ligi prvaka. 

Pogba takođe neće moći da bude u francuskom timu početkom oktobra u kvalifikacijama za SP protiv Bugarske i Bjelorusije. 

 

Učitaj još novosti