13. 09. 2017 - 18:28
Prelazni rok je završio, a ovako izgleda idealna postava od...
907
Shares
Prelazni rok je završio, a ovako izgleda idealna postava od slobodnih igrača na tržištu

NEMAJU KLUBA

Prelazni rok je završio, a ovako izgleda idealna postava od slobodnih igrača na tržištu

Goal.com
13. 09. 2017 - 18:28
0
Shares

Prijelazni rok u većini liga je završio, ali to ne znači da su igre gotove. Igrači bez ugovora mogu i dalje potpisati novi ugovor te staviti se tako na raspolaganje treneru u nekoj novoj sredini.

Kao i svake sezone, postoji popis takvih nogometaša, a mi smo izabrali fiktivnih 11 od kojih bi većina mogla ponešto reći i u našoj ligi. Naravno, kada bi postojali realni temelji za to...

Shay Given

Ako netko traži golmana, evo ga!

Tko nije čuo za Shaya Givena, vjerojatno nije nije čuo ni za nogomet. Ovaj neuništivi veteran proslavio se u Premiershipu, ponajviše na golu Newcastlea.

Dugo je godina čuvao gol Republike Irske, a u ponajboljoj ligi svijeta upisao je 451 nastup i pri tom 116 puta sačuvao mrežu netaknutom. Ima 41 godinu,kažu da je i dalje dobar.

Chico

Punog imena Jose Manuel Flores Moreno ima tek 30 godina i iza sebe iskustvo igranja u Italiji, Španjolskoj i Kataru. Najpoznatija mu je epizoda u Swansea Cityju od 2012. do 2014. nakon koje je otišao u katarsku Lekhwiye. Danas je slobodan igrač, može igrati na poziciji stopera i desnoga beka. 

Kolo Toure

U biografiji će zauvijek pisati da je član Wengerovih 'Inviciblesa'. Iako je u poznim godinama (36), čovjek ovakvog iskustva je uvijek koristan. Možda ne više u ligama poput Premiershipa, možda nije razina za teške europske susrete, ali u Dinamu smo gledali i Jensa Nowotnog u sličnoj situaciji pa je dokazivao da je klasa uvijek klasa.

Sebastien Bassong 

Ovaj Kamerunac ne bi trebao dugo biti bez kluba jer je na njega oko bacio Harry Redknapp. Prošao je na probi u Birmingham Cityju i uskoro mu stiže prava ponuda. Ruku na srce, teško da bi ovakav igrač pristao doći u našu ligu u 31. godini. A i plaća je drugi problem... Kako god, on se uskoro miče s ove liste.

Kieran Richardson 

Pet godina je bio član Manchester Uniteda, stigao je igrati za WBA, Sunderland, Fulham i Aston Villu. Zadnji klub mu je Cardiff City i trenutno traži novi klub. Karijeru je počeo kao ofenzivno lijevo krilo da bi ga kasnije 'prešaltali' na beka, a kao takav upisao je i osam nastupa te dva gola za reprezentaciju Engleske. Njemu su 32 godine.

Joe Ledley

Ovakvi igrači potrebni su svakoj momčadi. Velški veznjak u najboljim je godinama (30), prepun iskustva iz Cardiffa, Celtica i Crystal Palacea uz 73 nastupa i četiri gola za svoj Wales trenutno bira između ponuda raznih Premierligaša. Sama njegova pojava je impozantna, tjera strah u kosti. Na ovakvim karakterima grade se pobjedničke momčadi.

Mathieu Flamini

Da ga zanima nogomet, možda bi i izgledao kao pojačanje. Njegovo znanje u igri nikad nije bilo upitno, nije to onaj klasični zadnji vezni koji samo daje batine, ovaj zna i s loptom. Ali, čovjek je biznismen koji može novcem kupiti i nekog stabilnog Premierligaša pa je logično da je i prije 34. rođendana počeo puno manje razmišljati o lopti.

Jan Kirchoff

Ima 26 godina, a djeluje poput 'starca'. Šteta je, njegovu karijeru debelo su zakočile teške ozljede. Bayern ga je programirao za vođu obrane, pokušavao je u Schalkeu potom vratiti se, ali ne ide pa ne ide. Nijemac može igrati i na stoperu, može igrati kao i vezni jer je dobar s loptom, no kad nema sreće...

Giuseppe Rossi

Gotovo da možemo sve što je napisano za Kirchoffa. Fenomenalan napadač izuzetne tehnike i završnice, smisla za igru. Znao je svojevremeno zabiti i po tri komada Buffonu u jednoj utakmici, trebao je predvoditi napad Italije dugi niz godina, međutim, 'staklena koljena' izbacila su ga iz vrhunskog nogometa. Možda bi mogao onako s 'pola snage' uljepšavati HNL svakodnevicu...

Rickie Lambert

Legenda Southamptona od odlaska iz tog kluba ne može se sastaviti s loptom. U Liverpoolu je trebao biti 'zakrpa' napadu i u 25 utakmica dao je dva gola. Otišao je onda u WBA i u 20 utakmica da gol pa je uslijedila prethodna sezona u dresu Cardiffa (18/4). Ima on i 11 nastupa i četiri gola za Engleze, ali 35 su mu. Iako, uvijek je to bio snažan igrač bez posebne brzine u igri. Može još potegnuti.

Jose Antonio Reyes

Možda i najzvučnije ime u ovih imaginarnih 11. Bivši kapetan Seville te nekadašnja velika nada Arsenala danas 'trči svoj počasni krug'. Možda je vrijeme za MLS i pečat na uspješnu karijeru, ali kod njega je problem što ne voli biti previše izvan Španjolske, točnije Andaluzije.

Učitaj još novosti