13. 09. 2017 - 13:57
Barcina ikona usijala internet: U samo tri riječi opisao svu...
907
Shares
Barcina ikona usijala internet: U samo tri riječi opisao svu ljepotu fudbala

CARLES PUYOL

Barcina ikona usijala internet: U samo tri riječi opisao svu ljepotu fudbala

13. 09. 2017 - 13:57
0
Shares

Lionel Messi bio je u nezaustavljiv sinoć na "Nou Campu" sinoć za Juventusove zvijezde. Messi je u posljednje tri utakmice postigao nevjerovatnih sedam golova i time je uklonio onaj strah kojeg su navijači Barcelone imali kada je Neymar otišao.

25-godišnji Brazilac se pridružio PSG-u za 222 miliona eura nakon što je pokrenuta njegova otkupna klauzula. Ousmane Dembele, koji ima samo 20 godina, dobro se uklopio u Barcelonin sastav otkako je stigao za 150 miliona eura iz Borussije Dortmund.

Napadački trio MSN je bio dobar dok je trajao, ali sa Messijem u početnih 11, Barcelona će uvijek izgledati dobro. Messi je do sada postigao 59 golova u grupnoj fazi Lige prvaka u 58 utakmica – zaista nevjerovatan uspjeh.

Bivši kapiten Barcelone Carles Puyol inače objavljuje na Twitteru i to na španskom jeziku, ali je na engleskom sinoć postavio objavu koja je obišla cijeli svijet. Objavu je postavio nakon što je Messi drugi put pogodio mrežu.

Puyol, koji se smatra jednim od najboljih stopera u povijesti La Lige, otišao je u zasluženu penziju u 2014. godini, ali ne iznenađuje to što i dalje visoko ocjenjuje bivšeg saigrača.

puyol-2011

On je na Twitteru postavio objavu samo nekoliko sekundi nakon što je Messi po drugi put postigao gol protiv Juventusa na otvaranju Lige prvaka. Puyol je napisao: “Ko je najbolji?”

Učitaj još novosti