08. 09. 2017 - 22:35
Prvi meč zajedno, a već su nezaustavljiva mašina: Neymar,...
907
Shares
Prvi meč zajedno, a već su nezaustavljiva mašina: Neymar, Cavani i Mbappe pregazili Metz

LIGUE 1

Prvi meč zajedno, a već su nezaustavljiva mašina: Neymar, Cavani i Mbappe pregazili Metz

08. 09. 2017 - 22:35
0
Shares

Po prvi put u postavi Paris SG zajedno su se našli najskuplje plaćeni fudbaleri svijeta Neymar i Kylian Mbappe.

Rezultat njihovog spajanja bio je ubjedljiv trijumf Paris SG nad ekipom Metza, na kraju je bilo 1:5 (1:1) u korist aktuelnog viceprvaka Francuske.

Poveli su gosti preko Cavanija. On je prihvatio pas Neymara, sjurio se ka golu Metza i lako savladao golmana domaćeg sastava za 0:1.

Samo šest minuta nakon gola PSG-a, domaćin izjednačuje. Riviere lako matira nemoćnog Areolu.

Do kraja prvog dijela nije bilo golova, a onda je stvari nakon samo 11 minuta igre u nastavku začinio bivši fudbaler Tottenhama Benoit Assou-Ekotto. Iskusni Kamerunac je zaradio direktan crveni karton, te je Metz bio u velikom problemu.

Samo tri minute kasnije, postalo je jasno i zašto.

Mbappe je pokušao pronaći Neymara, odbrana je intervenisala, ali se lopta odbila nazad do 18-godišnjeg Francuza, koji u maniru prekaljenih golgetera matira golmana Metza efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. To je ujedno bio i prvijenac Mbappea u novom dresu.

Samo 10 minuta kasnije, Neymar stiže do gola na asistenciju Rabiota, a pobjedu "Svetaca" svojim drugim golom potvrđuje Cavani, na asistenciju Mbappea u 75. minutu.

Konačan rezultat u 87. minuti postavio je Lucas Moura. Neymar je poslao sjajnu loptu ka sunarodnjaku, ona ipak stiže do Meuniera, koji je prosljeđuje Mouri, a ovaj iz drugog pokušaja matira golmana Metza za 5:1.

Učitaj još novosti