08. 09. 2017 - 09:51
Počela nova NFL sezona, iznenađujući poraz aktuelnih prvaka
907
Shares
Počela nova NFL sezona, iznenađujući poraz aktuelnih prvaka

IZNENAĐENJE NA STARTU

Počela nova NFL sezona, iznenađujući poraz aktuelnih prvaka

08. 09. 2017 - 09:51
0
Shares

Utakmicom Kansas City Chiefsa i aktualnih prvaka New England Patriotsa, na njihovom Gillette stadionu u Foxboroughu, predgrađu Bostona, započela je nova NFL sezona američkog fudbala, a gosti su ostvarili iznenađujuću pobjedu 42-27.

New England i ove sezone slovi za najvećeg favorita, ali u noći sa četvrtka na petak ekipa pod vodstvom legendarnog trenera Billa Belichicka i 'quarterbacka' Toma Bradyja naišla je na raspoloženu gostujuću družinu u kojoj je posebno inspiriran bio vođa napada Alex Smith.

'Quarterback' Kansas Cityja odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri, sa osvojenih 368 jarda uz čak četiri dodavanja za 'touchdown'. Sjajan je bio i novak u ligi, 22-godišnji 'running back' Kareem Hunt, koji je u svojoj prvoj utakmici u NFL-u postigao čak tri 'touchdowna'.

Ime novog prvaka saznat ćemo nakon 16 utakmica u osnovnom dijelu sezone i još najmanje tri utakmice doigravanja na putu do 52. Super Bowla, finalnog obračuna dviju najboljih ekipa - prvaka AFC-a (American Footbal Conference) i prvaka NFC-a (National Football Conference). Domaćin 52. izdanja Super Bowla je Minneapolis, a utakmica za trofej Vincea Lombardija na rasporedu je 4. februara 2018. godine.

Učitaj još novosti