07. 09. 2017 - 17:30
Kada kapiten stane iza kluba: Predsjedniče, dođite da vidite...
907
Shares
Kada kapiten stane iza kluba: Predsjedniče, dođite da vidite ljude koje ste posramili pred cijelom Italijom!

ALESSANDRO LUCARELLI

Kada kapiten stane iza kluba: Predsjedniče, dođite da vidite ljude koje ste posramili pred cijelom Italijom!

07. 09. 2017 - 17:30
0
Shares

On je stigao u Parmu prije punih devet godina, a klub nije napustio ni kada su morali krenuti ispočetka, iz Serije D. Odigrao je više od 300 utakmica kroz sve nivoe natjecanje, a iako ima 40 godina, još uvijek nastupa u Seriji B, gdje pokušava vratiti posrnuli klub u elitu.

Radi se o Alessandru Lucarelliju, čuvenom kapitenu Parme, koji se osjetio prozvanim obratiti se bivšem predsjedniku Tommasu Ghirardiju, koji je za svoje vrijeme nagomilao ogromne dugove i klub gurnuo u provaliju. Povod je susret sa Brescijom ovog vikenda, također bivšem prvoligašu iz rodnog grada bivšeg predsjednika Ghirardija.

„Dragi predsjedniče, u nedjelju se odigrava posebna utakmica između ekipe iz vašeg grada i one za koju ste mnogo napravili“, sarkastično je započeo svoje obraćanje preko Facebook profila Lucarelli.

„Koji navijač ne bi volio vidjeti da im klub bankrotira usred sezone? Da ostane pregažen dugovima radi kojih se raduje uspješnoj sezoni u Serie D i uživanju u borbi kroz živo blato Treće lige?“

„Doduše, kada budete dolazili na utakmicu, želim vas zamoliti za samo jednu uslugu. Dođite ranije, jer će nas biti dosta. Ispred ulaza ću oformiti red, koji će predvoditi zaposlenici koje ste ostavili bez posla;  zatim dobavljači, kojima možete potvrditi da ste isplatili sve dugove, a na kraju reda će biti svi navijači i građani koje ste posramili pred cijelom Italijom, kao i nas igrače koje ste ostavili bez ugovora“, bez dlake na jeziku je pristupio kapiten.

„Kada budete odlazili sa stadiona, prođite pored biste u atriju i dobro pročitajte pročitajte ime: možda naučite nešto. Ne propustite ni obići muzej, jer u 104 godine historije – unatoč svemu dobrom što ste napravili za nas – za vas tu nema mjesta.“

Učitaj još novosti