04. 09. 2017 - 14:02
Otok u nevjerici: Ovo je više nego ozbiljno, legenda...
907
Shares
Otok u nevjerici: Ovo je više nego ozbiljno, legenda strmoglavo ide stopama Gazze i Besta

PSIHOLOG UPOZORIO

Otok u nevjerici: Ovo je više nego ozbiljno, legenda strmoglavo ide stopama Gazze i Besta

04. 09. 2017 - 14:02
0
Shares

Wayne Rooney se ovog ljeta vratio na "Goodison", gdje je sve zapravo i počelo. Navijači su ga dočekali raširenih ruku, a u prvom kolu upravo njegovim pogotkom savladan je Stoke.

Kasnije je pogodio i na "Etihadu", te se oprostio od reprezentativnog dresa i činilo se da je sve idealno. Ipak, to je daleko od realnosti.

Naime, prošle sedmice je Wayne uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, a sada poznati psiholog Steve Pope upozorava ga da mu je hitno potrebna pomoć u odvikavanju od alkohola.

rooney

Pope je poznat po tome što je radio, između ostalih, s Paul Gascoigneom i George Bestom, te tvrdi da upravo zvijezda Evertona kreće stopama slavnih sunarodnjaka koji su zagazili u ogromne probleme.

"Wayneovo kažnjavanje za vožnju u pijanom stanju je još jedan primjer da je njegov život zapravo izvan njegove kontrole", rekao je za Pope za "The Sun", pa nastavio:

"On pokazuje sve znakove da postane novi Gazza ili još gore, George Best. Također, ne pokazuje znakove da shvata ozbiljnost svoje situacije. Wayne treba da se oporavi u životu i potrebna mu je pomoć svih onih koji su oko njega - njegove supruge, menadžera, agenta, prijatelja..."

rooneyInače, Best je preminuo od posljedica konzumiranja alkohola u ogromnim mjerama, dok Gascoigne životari doslovno - često na samoj granici.

Učitaj još novosti