28. 08. 2017 - 16:19
Zmajevi se okupljaju, Baždarević mijenja plan za Kipar
907
Shares
Zmajevi se okupljaju, Baždarević mijenja plan za Kipar

NEMA KAŠNJENJA

Zmajevi se okupljaju, Baždarević mijenja plan za Kipar

28. 08. 2017 - 16:19
0
Shares

Današnjim okupljanjem u Nikoziji zvanično počinju pripreme A selekcije za utakmice sa Kiprom i Gibraltarom u okviru kvalifikacija za odlazak na SP 2018, prenosi službena stranica N/FSBiH.

Selektor Mehmed Baždarević je doputovao juče, obišao terene za trening i o planu priprema kaže:

“Već su mnogi igrači stigli, planirali smo održati jedan radni sastanak, zatim će se obaviti medicinski pregled da vidimo jesu li svi zdravi i onda večeras imamo prvi trening. To će biti jedan lakši rad, rekuperacija, uobičajena nakon utakmica koje su sinoć igrali naši reprezentativci.

Za sutra je predviđena video analiza protivnika, individualni razgovori, a mislim da ćemo promijeniti i prvobitni plan kad su u pitanju treninzi. Izuzetno je toplo ovdje tako  da će vjerovatno biti samo poslijepodnevni trening sutra kao i prekosutra kad je onaj zvanični.”

Kašnjenja nema, svi igrači trebaju stići tokom dana a na komentare o “skraćenom” spisku selektor odgovara:

“Mislim da niko nije otpisan, sa onog spiska koji sam saopštio ranije. Za mene su svi oni reprezentativci i bez obzira što danas neki nisu ovdje,  vjerujem da će biti prilike da pokažu šta znaju i umiju. Činjenica da su se našli na spisku znači da ih gledamo i pratimo, ali i da su pred nama utakmice u kojima tražimo iskustvo i igrače koji mogu da ponesu taj teret.”

Baždarević je svjestan da nam predstoji težak meč ali da je kvalitet na našoj strani:

”Znamo koji nas rezultat interesuje ovde i svjesni smo da neće biti nimalo lako jer se radi o izuzetno dobrom protivniku, koji je napravio probleme i nama ranije i nekim drugim reprezentacijama. To znači da moramo igrati čvrsto i jako i mislim da ako budemo kolektivno dobro parirali protivniku možemo napraviti razliku koja će nas sve obradovati jer imamo više fudbalskog kvaliteta ali ga moramo i potvrditi.”

Učitaj još novosti