21. 08. 2017 - 11:29
Svi oni koju Barcu nazivaju Uefalonom došli su na svoje:...
907
Shares
Svi oni koju Barcu nazivaju Uefalonom došli su na svoje: Pogledajte što je sudija napravio Betisovom igraču

DRUŠTVENE MREŽE PODIVLJALE

Svi oni koju Barcu nazivaju Uefalonom došli su na svoje: Pogledajte što je sudija napravio Betisovom igraču

Index.hr/Sport.ba
21. 08. 2017 - 11:29
0
Shares

Čak i oni koji nogomet prate površno, dobro pamte ime Toma Henninga Øvrebøa. Nesretni norveški sudac skandaloznim je suđenjem na revanš utakmici polufinala Lige prvaka 2009. između Chelseaja i Barcelone doslovce ugurao Katalonce u finale, gdje su kasnije pobijedili Manchester United.

Nakon 0:0 na Camp Nouu, Barcelona i Chelsea su u Londonu odigrali 1:1, a Øvrebø nije dosudio četiri kaznena udarca za engleski klub. Godinama kasnije norveški sudija priznao je da prima stalne prijetnje smrću navijača Chelseaja. 


 
Osam godina kasnije slična priča, samo što su umjesto Chelseaja žrtveni jarci Uefe bili nogometaši PSG-a. U prvom susretu osmine finala Lige prvaka PSG je na Parku prinčeva demolirao s 4:0 Barcu i u uzvratu Kataloncima niko nije davao ni grama šanse. Međutim, čudo se ipak desilo. Parižani su odigrali kukavički, Neymar je odigrao partiju života, a za sve ostalo se pobrinuo njemački sudac Deniz Aytekin.

Iako će Pique standardno jedva čekati da suci poguraju i Real, pa da krene sipati otrovne strelice, činjenica je da je Barcelona u puno navrata, kako u Primeri, tako i u Europi, imala naklonost sudaca.

Brojni teoretičari urote koji su uvjereni da suci redovito pomažu nogometašima Barcelone dobili su u nedjelju još jedan argument.
 
Barcelona je na startu novog izdanja španskog prvenstva pred svojim navijačima pobijedila Betis s 2:0, a u prvom se poluvremenu dogodila situacija koja je neke nasmijala, a neke razljutila.

Sudac Daniel Trujillo je u jednom trenutku nagazio na stopalo Betisovom nogometašu Victoru Camarasi i tako ga zaustavio u pokušaju da zaustavi Ivana Rakitića. 


Iako je izvjesno da sudac to nije napravio namjerno i iako se kasnije izvinio igraču Betisa, društvene mreže su podivljale, a Barcelona je standardno preimenovana u Uefalonu.
Učitaj još novosti