15. 08. 2017 - 14:31
Dobrica Paulinho: Vozaču poklonio Mercedes, a platio je i...
907
Shares
Dobrica Paulinho: Vozaču poklonio Mercedes, a platio je i operaciju djetetu svojeg doktora

OTKRIVENO

Dobrica Paulinho: Vozaču poklonio Mercedes, a platio je i operaciju djetetu svojeg doktora

Goal
15. 08. 2017 - 14:31
0
Shares

Paulinho (29) je za 14 miliona eura prodan kineskom Guangzhou Evergrandeu iz Tottenhama prije dvije godine, a jučer je, nakon nekoliko sedmica pregovora, prešao u Barcelonu za 40 miliona eura. Često znamo slušati priče kako su nogometaši arogantni i preplaćeni, ali jedan od službenika Guangzhoua otkrio kako je novi član Blaugrane velika dobrica. 

"Paulinho je sa sobom iz Brazila doveo vlastitog doktora za stopala kada se pridružio Evergrandeu, te je njemu i njegovoj cijeloj porodici platio troškove puta. Također je platio troškove školovanja njegovoj djeci kojoj je i pomogao da se upišu u međunarodnu školu. Platio je i operaciju jednom njegovom djetetu. 

"Paulinho je osigurao tom doktoru i njegovoj porodici karte za avion te smještaj u hotelu s pet zvjezdica ako su u kojem slučaju htjeli pogledati utakmicu njegove momčadi u gostima. Nikada nisam upoznao boljeg zaposlenika od Paulinha. 

"Također, Paulinho potajno nosi narukvicu na kojoj piše 'Forca Chape' kako bi dao podršku Chapecoenseu iako je njegov zahtjev za dozvolom da to napravi odbijen. 

"Gotovo svakome kaže dobar dan i hvala te uvijek nastoji zadovoljiti potrebama drugih. Voli i davati, a najbolji primjer je kada je dao skupe slušalice i Mercedes svom vozaču. Njegova dobra volja nije određena visinom njegove plate. Postoji mnogo ljudi koji su bogatiji od Paulinha, ali rijetko je ko velikodušan poput njega." 

Učitaj još novosti