17. 07. 2017 - 14:16
BIO JE SVJETSKI HIT: Napadač kojeg je tražilo pola Europe...
907
Shares
BIO JE SVJETSKI HIT: Napadač kojeg je tražilo pola Europe prerano završio karijeru

BIO JE SVJETSKI HIT

BIO JE SVJETSKI HIT: Napadač kojeg je tražilo pola Europe prerano završio karijeru

17. 07. 2017 - 14:16
0
Shares

MICHU je živ, ako ste se pitali gdje je nestao, ali je objavio da je odlučio završiti karijeru.
 
Nogometaš koji je postao svjetski hit kada je 2012. godine stigao u Swansea iz Rayo Vallecana završava karijeru nakon velikih problema s ozljedama. Prije pet godina u dresu velškog kluba zaludio je Europu i u prvoj sezoni na Otoku postigao čak 22 pogotka. U debitantskoj sezoni u Swanseaju bio je peti strijelac Premierlige, zabio je više od igračina poput Waynea Rooneya, Kuna Aguera, Thea Walcotta i Carlosa Teveza.

Legendarni Gary Lineker opisao je njegovo dovođenje za dva milijuna funti kao krađu stoljeća, a rugao se Manchester Unitedu, sir Alexu Fergusonu i njegovim skautima kako su ga propustili dovesti.

 

Nakon prve sezone španjolskog napadača tražilo je pola Europe, ali je Swansea za njega tražio tada ogromnih 30 milijuna funti. Nisu ga uspjeli prodati, nadali su se kako će taj novac dobiti u nekom narednom prijelaznom roku.
 
Međutim, sljedeće sezone je zabio samo dva gola u 17 nastupa, a zatim je posuđen u Napoli. Tamo je zbog brojnih problema s ozljedama skupio samo šest nastupa. Vratio se u Swansea, ali zbog ozljeda nije upisao nastup u 19 mjeseci te je ugovor bivšeg španjolskog reprezentativca raskinut u studenome 2015. godine. 
 
Pokušao se nogometu vratiti prvo u španjolskom četvrtoligašu Langero, a zatim je potpisao za Real Oviedo, svoj prvi klub. Nakon još jedne loše sezone u kojoj je u 27 utakmica postigao samo jedan gol, odlučio je kao 31-godišnjak završiti karijeru i ostati u nogometu kao trener ili direktor. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti