16. 07. 2017 - 17:53
MARIN U SUZAMA IZGUBIO FINALE WIMBLEDONA: Federer ispisao povijest
907
Shares
MARIN U SUZAMA IZGUBIO FINALE WIMBLEDONA: Federer ispisao povijest

IPAK NIJE USPIO

MARIN U SUZAMA IZGUBIO FINALE WIMBLEDONA: Federer ispisao povijest

16. 07. 2017 - 17:53
0
Shares

Marin Čilić  ipak nije uspio. Roger Federer je u finalu Wimbledona s 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) pobijedio hrvatskog tenisača i osvojio je svoj osmi Wimbledon i čak 19. Grand Slam turnir u karijeri. Ovom pobjedom Federer je prestigao velikog Petea Samprasa po broju osvojenih Wimbledona.

Federer je od početka bio bolji, agresivniji, sigurniji, dok je Marin previše griješio. Ipak, tko zna kako bi se meč razvio da se Marin nije ozlijedio. Između gemova kod 3:0 u drugom setu za Federera, Marin se od bolova rasplakao i tu je priča zapravo bila gotova. Nakon toga, meč je bio jednosmjerna ulica, što nikako ne umanjuje pobjedu čudesnog Švicarca koji je još jednom dokazao da je najveći tenisač svih vremena.
 
Bio je ovo osmi međusobni susret Čilića i Federera i sedma pobjeda švicarskog igrača.
 
Čilić je odlično krenuo u susret i kod svog vodstva od 2-1 prvi stigao do "break-lopte". No, iako je Federer morao taj poen igrati s drugim servisom, Čilić je poslao retern u mrežu.
 
Odmah u sljedećoj igri Čilić je izgubio servis, a najvjerojatnije se i ozlijedio zbog čega je ostatak dvoboja protekao u Federerovoj dominaciji. Kod rezultata 0-15 Federer je odigrao kratku loptu koju je Čilić stigao, ali se prilikom odigravanja udarca poskliznuo i pao, na koncu izgubio i taj i sljedeći poen te je Švicarac stigao do 0-40. Čilić je prve dvije "break-lopte" spasio servisom, no na treću je poslao bekhend u mrežu pa je Federer stigao do prednosti.
 
Naš je igrač još jednom izgubio servis u prvom setu kod vodstva Federera od 5-3 napravivši dvostruku servis pogrešku, pa je Švicarac dobio priliku prvi servirati u drugom setu.
 
Čilić je početkom druge dionice još jednom pokleknuo na svom servisu iako je s dva asa stigao do 30-15. No, uslijedile su tri uzastopne pogreške, jedna forhendom i dvije bekhendom, a nakon što je Federer još jednom sigurno zadržao svoj početni udarac za 3-0 Čilić je prvi put u susretu zatražio pomoć fizioterapeuta. U izmjeni strana 28-godišnji Međugorac je sa suzama u očima razgovarao s medicinskim osobljem, no odlučio je nastaviti dvoboj. Nažalost, kod zaostatka od 1-4 još je jednom izgubio igru na svom početnom udarcu pa je Federer nakon samo sat vremena igre imao prednost od 2-0 u setovima.

Nakon gubitka drugog seta Čilić je ponovno zatražio liječničku pomoć, a tada se otkrilo kako ima problema sa stopalom koje mu je tijekom medicinskog "time-outa" bilo premotano te je naš najbolji igrač nastavio finale.
 
U trećoj igri treće dionice Čilić je uspio spasiti "break-loptu" odličnim servisom i izlaskom na mrežu, ali u sedmoj igri je pokleknuo. Nakon što je promašio za bekhenda za 15-30 uslijedila su dva promašaja forhendom kojima je Federer stigao do ključne prednosti.
 
Čilić je susret okončao sa 23 pogreške i 16 "winnera", dok je Federer imao 23 "winnera" i samo osam pogrešaka.
 
Federer je ovom pobjedom stigao do svog osmog naslova u Wimbledonu i to 14 godina nakon što je prvi put trijumfirao u All England Clubu, a ukupno 19. "grand slam" naslova u karijeri. Na putu do naslova nije izgubio niti jedan set.

Učitaj još novosti