08. 07. 2017 - 23:00
KLUB IZ HAMBURGA: Otvorili kapije stadiona za smještaj...
907
Shares
KLUB IZ HAMBURGA: Otvorili kapije stadiona za smještaj demonstranata!

Samit G20

KLUB IZ HAMBURGA: Otvorili kapije stadiona za smještaj demonstranata!

08. 07. 2017 - 23:00
0
Shares

Fudbalski klub Sankt Pauli iz Hamburga otvorio je kapije stadiona na kojem će demonstrantima biti dozvoljeno da kampuju tokom protesta protiv samita G20, koji se danas i sutra održava u ovom gradu, izjavio je portparol kluba Kristof Piper.

On je rekao da je klub u prethodnih nekoliko dana dobio veliki broj zahtjeva da otvori svoje kapije kako bi učesnici demonstracija imali gdje da spavaju. "U saradnji sa organizatorima kampa u Entenverderu obezbijedili smo mjesto za 200 ljudi, koji mogu da spavaju na stadionu tokom protesta", rekao je Piper. Klub je na zvaničnom Twitter nalogu saopštio da će kapije stadiona biti otvorene za demonstrante, jer je i "sam fudbalski klub politički klub i podržava slobodu okupljanja", prenosi "Sputnjik".

Piper je dodao da je klub u kontaktu sa policijom i da, kao privatni klub, ima pravo da izađe u susret demonstrantima i podrži njihovo zaštićeno i veoma važno pravo da izađu na demonstracije. Portparol kluba je rekao da se neće vršiti kontrola ni demonstranata niti njihovih stvari.

Učitaj još novosti