06. 07. 2017 - 19:55
SAGA SE NASTAVLJA: FK Sloboda “slučaj Zec” želi proslijediti...
907
Shares
SAGA SE NASTAVLJA: FK Sloboda “slučaj Zec” želi proslijediti Međunarodnom sudu

U Rudarskoj 2 odlučni istjerati stvari na čistac

SAGA SE NASTAVLJA: FK Sloboda “slučaj Zec” želi proslijediti Međunarodnom sudu

06. 07. 2017 - 19:55
0
Shares

Saga oko transfera Asima Zeca u Željezničar se ne stišava, a novo poglavlje će biti pokušaj FK Sloboda da ovaj slučaj pošalje na Međunarodni arbitražni sud.

Kako prenosi portal “Tuzlanski.ba”, pravni tim FK Sloboda je istrajan u namjeri da dokaže kršenje sporazuma o produženju ugovora koji je Zec potpisao sa tuzlanskim timom u februaru 2017. godine.

“Tuzlaci su 13.06.2017. godine zatražili očitovanje od nadležnih komisija N/FS BiH o “slučaju Zec” , uključujući i Pravni komitet nadležan za tumačenje propisa. Obzirom da niti jedna komisija nije dostavila očitovanje zaključno sa današnjim danom, FK Sloboda je dana 06.07.2017. godine uputila urgencije za očitovanjem te svakako ostaje simptomatična šutnja od strane N/FS BiH, a posebno iz razloga što je Asim Zec već upisao prvi službeni nastup za FK Željezničar u okviru Prvog pretkola kvalifikacija za Evropa ligu protiv crnogorske Zete”, saopštio je pravni tim FK Sloboda Tuzla.

Iz Pravnog tima FK Sloboda napominju da u slučaju daljnje šutnje i nedostatka pravne zaštite od strane N/FS BiH su se spremni obratiti sa kompletnom dokumentacijom o “slučaju Zec” Međunarodnom arbitražnom sudu za rješavanje sporova ove prirode.

Učitaj još novosti