04. 07. 2017 - 09:36
JOSIP BARIŠIĆ: Imamo dva gola prednosti, ali protivnik je na...
907
Shares
JOSIP BARIŠIĆ: Imamo dva gola prednosti, ali protivnik je na Pecari samo ranjen!

Liga Evrope

JOSIP BARIŠIĆ: Imamo dva gola prednosti, ali protivnik je na Pecari samo ranjen!

04. 07. 2017 - 09:36
0
Shares

Rezultat iz prve utakmice, pobjeda od 2:0, neće zavarati i opustiti Širokobriježane u revanšu protiv Ordabašija. Lijevi bek Josip Barišić kaže da on i njegovi saigrači ne bježe od uloge favorita, ali su svjesni da i pored dobre zalihe stvorene na "Pacari" Kazahstanci još uvijek nisu potpuno neutralisani.

"Napravili smo sjajnu podlogu na našem terenu. Imamo dva gola prednosti, pritom nismo primili gol, ali daleko od toga da smo posao završili. Protivnik je na 'Pecari' samo ranjen. Pred nama je, iako olakšan, ipak još uvijek zahtjevan zadatak koji moramo riješiti ozbiljnom igrom i pristupom u Kazahstanu. Još uvijek nije sve gotovo", poručio je Barišić.

Ekipa će na dalek put krenuti danas u jutarnjim satima. Prvo autobusom do Dubrovnika, zatim avionom do Istanbula, a onda do krajnje destinacije u Kazahstanu. 

"Dalek put je mala prepreka. Bilo bi bolje da smo negdje bliže, ali nastojaćemo se prilagoditi vremenskoj razlici", kazao je Barišić i dodao: "I dok su pred prvu utakmicu šanse bile 50:50, sada možemo smjelo reći da smo favoriti. Međutim, o protivniku takođe i dalje imamo visoko mišljenje. To je dobra ekipa, znaju šta rade, igraju šablonski i mogu nam napraviti probleme ako ih ne shvatimo ozbiljno." Većina bh. fudbalske javnosti složila se da su puleni Gorana Sablića u prvom susretu igrali lepršavo i zadivljujuće.

Od toga dobrim dijelom neće odstupiti ni u uzvratu, ali taktika ipak mora biti nešto drugačija u određenim fazama igre.

Učitaj još novosti