09. 04. 2017 - 10:59
UFC OSTAO BEZ VELIKE ZVIJEZDE: U suzama otišao jedan od...
907
Shares
UFC OSTAO BEZ VELIKE ZVIJEZDE: U suzama otišao jedan od najubojitijih nokautera svih vremena

UFC OSTAO BEZ VELIKE ZVIJEZDE: U suzama otišao jedan od najubojitijih nokautera svih vremena

Gol.hr
09. 04. 2017 - 10:59
0
Shares

Velika većina MMA fanova očekivala je da će u ranim jutarnjim satima nedjelje 33-godišnji Anthony Johnson zgrabiti pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji od Daniela Cormiera, čovjeka koji je preživio sve njegove udarce prije dvije godine, a onda ga u trećoj rundi ugušio. Međutim Johnson je još jednom ugušen, a onda je šokirao navijače i obznanio kraj svoje karijere!

- Ovo je nešto što moram napraviti. Zbog sebe. Sve vas volim - rekao je Johnson i briznuo u plač.

- Ovo je bila moja posljednja borba. Nisam nikome rekao. Samo su znali moji treneri i porodica. Hvala vam svima što ste bili uz mene. Posvetio sam se jednom drugom poslu. Nema nikakve veze s MMA-om. Dosta mi je da me ljudi tuku, da ja njih mlatim i tako u krug. Nema ništa zabavano u tome. Uživao sam u UFC-u. Uživao sam u svemu. Hvala vam! Neću vas nikada zaboraviti. Nema boljeg mjesta za oproštaj od Buffala u New Yorku - rekao je Anthony Rumble Johnson.

AJ je otišao u penziju s omjerom pobjeda i poraza 22:6, te kao jedan od najstrašnijih nokautera u historiji MMA-a. Od 22 pobjede koliko je upisao, čak 16 ih je izborio nokautom!

Jedna od rijetkih osoba koje nije nokautirao bio je aktuelni prvak Cormier, koji je i drugu borbu na isti način slavio protiv Johnsona. Rumble je ovoga puta bio još lošiji nego prvi put, jer nije uspio zadati nijedan opasniji udarac s kojim bi oborio Cormiera na pod. U prvom je meču uzdrmao prvaka nakon svega 30-ak sekundi, no nije ga uspio završiti.

Johnson je iznenadio svojom taktikom protiv Cormiera, jer je ulazio u otvoreni hrvački dvoboj i nije bježao iz klinča. Pet godina stariji i iskusniji borac je to znao iskoristiti, te je po treći put obranio pojas prvaka, piše Gol.hr..

 

Nemjerljivi gubitak za UFC organizacijiu

UFC je izgubio jednog vrlo atraktivnog borca koji je plijenio pažnju svojim brutalnim i ekspresnim nokautima. Cormier nije ljubljena ličnost među MMA fanovima upravo zbog svoje neatraktivnosti, ali i poteza koji je povukao na službenom vaganju. Podsjetimo, tada je iskoristio peškir da umanji pola kilograma viška koliko je imao preko dozvoljenog. Ova kategorija sada je još u većim problemima nego kada je Jon Jones suspendiran prošle godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Podsjetimo, Jon Jones jedan je od najboljih MMA boraca današnjice, koji se trebao boriti s Johnsonom 2015. godine, a kasnije i protiv Cormiera u čak tri navrata. Suspenzija mu istječe u julu, što znači da bi pravi meč za titulu u poluteškoj kategoriji mogli gledati i posljednjoj trećini 2017. godine.

 

Učitaj još novosti