02. 11. 2016 - 15:07
Klepić: Očekujemo da BiH na Igrama u Tokiju predstavlja više...
907
Shares
Klepić: Očekujemo da BiH na Igrama u Tokiju predstavlja više karatista

KARATE SAVEZ BIH

Klepić: Očekujemo da BiH na Igrama u Tokiju predstavlja više karatista

02. 11. 2016 - 15:07
0
Shares

BiH ostvaruje izvrsne rezultate u karateu i za očekivati je da našu zemlje na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju predstavlja jedan ili dva natjecatelja, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare koju je Karate savez BiH organizirao u Mostaru u povodu svjetskog brončanog odličja Ivone Ćavar.

- S pravom očekujemo jednog ili dva natjecatelja na idućim olimpijskim igrama. Ako ih bude više, to neće biti iznenađenje s obzirom na rezultate koje imamo – kazao je predsjednik Saveza Zdenko Klepić.

 Dodao je kako naša zemlja postiže izvrsne rezultate na europskoj  ali i svjetskoj sceni, a to potvrđuju i rezultati sa Svjetskog prvenstva u Linzu na kojem je Ivona Ćavar osvojila treće mjesto, Haris Sujković peto, a Ajla Mahmutović sedmo mjesto.

 - Na ovom je SP-u BiH završila ukupno kao 19. što je izvrstan rezultat i pokazuje da, uz jaču potporu nadležnih institucija, imamo potencijala za još bolje rezultate – kazao je predsjednik Karate saveza BiH.

 S njim se složio i izbornik bh. ženske karate reprezentacije Miroslav Klepić koji je najavio kako će BiH redovito uzimati odličja s velikih natjecanja jer, kako je kazao, BiH ima takvu generaciju da u svakoj kategoriji postoje kandidati za odličja.

-  Sada imamo kvalitetu i vjerujem kako ćemo u narednom razdoblju osvojiti još mnogo odličja – kazao je Klepić.

 Na konferenciji za novinare obratila se i brončana sa SP-a Ivona Ćavar koja je najavila nastavak izvrsnih rezultata.

- Ovo je nevjerojatan osjećaj i drago mi je što sam svjetsko odličje donijela u Mostar i ponosim se time. Vjerujem da ću ostvariti još izvrsnih rezultata – kazala je Ćavar, inače članica Sveučilišnog karate kluba „Neretva“ iz Mostara.

 Današnju prigodu iskoristili su gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik gradskog Sportskog saveza Hasan Šišić koji su čestitali Ivoni Ćavar te joj uručili cvijeće i prigodna priznanja.

- Ovo je jako značajan rezultat za Mostar i njegovu promociju i, u sklopu naših mogućnosti, učinit ćemo sve da pomognemo u daljnjem Ivoninom razvoju, kao i karatea u ovom gradu – kazao je Bešlić, dok je Šišić istaknuo da nije iznenađen Ivoninim rezultatima s obzirom na njezinu kvalitetu i dosadašnje rezultate.

- Mi smo ponosni na tebe i sretni zbog tebe i vjerujem kako ćemo te vidjeti na olimpijskim igrama u Tokiju – poručio je Šišić.

 Reprezentativka Bosne i Hercegovine Ivona Čavar, na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linzu brončanu odličje osvojila je u pojedinačnim borbama, kategorija do 68 kilograma.

Čavar je do odličja došla kroz repasaž, nakon što je u 4. kolu, nakon neriješenog ishoda na izjašnjenje sudaca, izgubila meč od predstavnice Danske Pedersen Katrine, koja se kasnije plasirala u finale te tako povukla bh. reprezentativku u borbu za brončano odličje.
 
U repasažu Čavar je bila bolja od Čilenake Li Zhang Susana Yvette te Norvežanke Brunstad.
 
Inače, Ivona Ćavar je prije pet godina bila kadetska viceprvakinja svijeta a višestruka je državna prvakinja i europska sveučilišna prvakinja.

(Fena)

Učitaj još novosti