27. 10. 2016 - 21:04
Košarkašice Play-offa poražene od bugarskog Beroea u WABA ligi
907
Shares
Košarkašice Play-offa poražene od bugarskog Beroea u WABA ligi

U SARAJEVU

Košarkašice Play-offa poražene od bugarskog Beroea u WABA ligi

27. 10. 2016 - 21:04
0
Shares

Košarkašice sarajevskog Play Offa izgubile su od ekipe bugarskog Beroa u susretu 4. kola regionalne WABA lige.

Sarajke su pružile odličan otpor favoritu grupe A, koji je večeras slavio u KSC Skenderija rezultatom 58:52.

Beroe je odlično počeo utakmicu i nakon nekoliko minuta igre rezultat je glasio 1:13 u korist bugarskog tima. Ipak, izabranice Gorana Loje se ''bude'' i do kraja prvog perioda uspijevaju smanjiti zaostatak na minus tri (14:17).

Drugi period igre pripao je Play Offu, koji nošen raspoloženom Nikolinom Delić prelazi u vodstvo, te u jednom trenutku dolazi i do osam poena prednosti. Ipak, Beroe nije dopustio da se protivnička ekipa odvoji i serijom koševa do kraja poluvremena smanjuju prednost domaćina na samo poen razlike (29:28).

U trećem periodu igralo se ''koš za koš'', a Bugarke su početkom zadnje četvrtine imale blagu rezultatsku prednost (48:47). U posljednjem periodu utakmice Beroe je pojačao odbranu i preokrenuo utakmicu u svoju korist brzim kontranapadima. Bugarke su četiri minuta do kraja susreta imale osam poena razlike, te su bez većih problema privele meč kraju i ostvarile treću pobjedu u isto toliko odigranih susreta u ovoj sezoni WABA lige.

U gostujućem sastavu istaknula se Monique Reid sa 16 poena, dok je Jasmine Perkins dodala 13 poena. Anđela Delić s 18 poena predvodila je ekipu Play Offa, a Jovana Marković, Nikolina Delić i Ines Čorda su dodale po deset poena.

(FENA)

Učitaj još novosti