19. 09. 2016 - 21:50
Novi predsjednik UEFA-e nakon Stankovića angažuje i Mostarca
907
Shares
Novi predsjednik UEFA-e nakon Stankovića angažuje i Mostarca

ČEFERIN TITOV PIONIR

Novi predsjednik UEFA-e nakon Stankovića angažuje i Mostarca

19. 09. 2016 - 21:50
0
Shares

Nakon što je predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino izabrao Zvonira Bobana, proslavljenog hrvatskog nogometaša, za svog prvog saradnika, na sličan potez odlučio se i novi predsjednik UEFA-e Slovenac Aleksandar Čeferin.
 
Odmah po imenovanju, Čeferin je u svoj najuži tim uključio Dejana Stankovića, srbijanskog nogometaša koji je, slično kao i Boban ("Milan"), ostvario impresivnu karijeru igrajući u Italiji ("Inter").
 
Ipak, izgleda da se Čeferin tu ne namjerava zaustaviti kada su posrijedi saradnici s ex-jugoslovenskih prostora koje želi angažirati.
 
Srbijanski mediji tvrde da će visoku funkciju u njegovom timu imati i Ivan Ćurković, Mostarac, koji ima veliki ugled u evropskim i svjetskim nogometnim krugovima. Ćurković bi ove sedmice nakon sastanka sa Čeferinom trebao znati kakvu mu je dužnost namijenio.
 
Srbijanski mediji otkrivaju kako je proljetos, tokom posjete Beogradu u sklopu predizbornih aktivnosti, Aleksandar Čeferin od svojih domaćina tražio da ga odvedu u Kuću cvijeća, gdje je položio cijeće na grob bivšeg jugoslovenskog predsjednik Josipa Broza Tita.
 
Čeferin je, kažu njegovi domaćini, ali i prijatelji iz Slovenije, veliki poklonik i poštovalac Josipa Broza.

Učitaj još novosti