10. 09. 2016 - 19:20
Spektakularan povratak: Manny Pacquiao ponovo u ringu i to za...
907
Shares
Spektakularan povratak: Manny Pacquiao ponovo u ringu i to za titulu prvaka svijeta

IZAZVAO VARGASA

Spektakularan povratak: Manny Pacquiao ponovo u ringu i to za titulu prvaka svijeta

10. 09. 2016 - 19:20
0
Shares

Ljubitelji boksa s nestrpljenjem očekuju povratak u ring Mannyja Pacquiaa. Filipinski boksač prekida sportsku mirovinu zbog toga što želi napasti naslov svjetskog prvaka u WBO velter kategoriji, koji se nalazi u vlasništvu Jessieja Vargasa.

Manny Pacquiao je u sportskoj mirovini izdržao samo pet mjeseci. Iako je u travnju ove godine, nakon pobjede nad Timothyem Bradleyem, odlučio okačiti rukavice o klin, ubrzo se predomislio. Pacquiao je izazvao Vargasa, aktualnog prvaka svijeta u WBO velter kategoriji.

"I dalje sam u boksu. Moje putovanje nije završeno. Baš sam u prošloj borbi s Bradleyem pokazao da mogu još. Zato nastavljamo putovanje", kaže 37-godišnji Pacquiao, koji je bio aktivan i u mirovini.

Nastavio je graditi političku karijeru na Filipinima, gdje je izborio mjesto u državnom Senatu. Očekivano, jer tamo ima status sportskog heroja nacije.

Protivnik poražen samo jednom

U karijeri je Pacquiao imao 58 pobjeda, od toga je 38 završio nokautom, i šest remija, a samo dva poraza. Bio je prvak svijeta u rekordnih devet divizija. Ovo će mu biti prvi duel s 10 godina mlađim Vargasom, koji je u karijeri imao 28 borbi, a poražen je samo jednom.

"Poštujem ga, jer je trenutno prvak. U njegovom vlasništvu je pojas i za mene je veliki izazov da ga pokušam vratiti. Želim ga vratiti navijačima koji su me podržavali sve do sada", navodi Pacquiao.

"Definitivno jedva čekam tu borbu. Tko ne bi?! To nije obična borba, to je duel protiv legendarnog Mannyja Pacquiaa, boksača koji uvijek iznova nađe snagu za borbu punu uzbuđenja", napominje Vargas.

Borba Mannyja Pacquiaa i Jessieja Vargasa zakazana je za 5. studenog u Las Vegasu.

Izvor: Al Jazeera

Učitaj još novosti