05. 09. 2016 - 23:04
Švrakić: Atmosfera je obećavajuća, a bordo dres nosi veliku...
907
Shares
Švrakić: Atmosfera je obećavajuća, a bordo dres nosi veliku odgovornost

POMOĆNIK MEHMEDA JANJOŠA

Švrakić: Atmosfera je obećavajuća, a bordo dres nosi veliku odgovornost

05. 09. 2016 - 23:04
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva novu radnu sedmicu započeli su treningom u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru. Nakon što su prošle sedmice boravili u Čitluku na kratkim pripremama, današnja trenažna jedinica predstavljala je prvi trening novog stručnog štaba, na čelu s Mehmedom Janjošem, u Trening centru Bordo kluba.

Svoje utiske o prošlosedmičnom periodu provedenom u Čitluku prenio je pomoćni trener i bivši istaknuti igrač FK Sarajevo, Zijad Švrakić, koji je dres Bordo kluba nosio na 164 zvanične utakmice.

“Prošla sedmica, u toku koje smo boravili u Čitluku je bila radna. Iskoristili smo vrijeme da se upoznamo sa igračima, da nametnemo svoj stil rada u čemu smo mislim i uspjeli. Igrači su odradili svoj dio posla kvalitetno. Dosta smo vremena proveli u pojedinačnim razgovorima, gdje je prednjačio Mehmed Janjoš, kako bi igrači shvatili šta tražimo od njih. Što se tiče treninga, mislim da su prošli u izuzetno dobrom ritmu, da su igrači dobro odgovorili na promjenu rada i sa te strane nismo imali nikakvih problema. Atmosfera je obećavajuća”, kazao je Švrakić, osvrnuvši se na predstojeću ligašku utakmicu protiv Viteza.

“Gledao sam Vitez nekoliko puta i pokazali su dva različita lica. Prema rezultatima izgleda da igraju bolje na strani, u jednoj zatvorenoj varijanti, nego kada igraju kući, no naš cilj su tri boda i bez obzira na način igre protivnika, uvjerenja sam i ubjeđenja da smo na dobrom putu i da ne možemo kalkulisati. Dres Sarajeva nosi sa sobom veliku odgovornost i mi moramo izaći na teren i dati sve od sebe kako bi ostvarili tri boda.”

trening-sarajevo

Svoja očekivanja od predstojeće utakmice protiv Viteza, prenio je Marko Mihojević, mladi prvotimac kluba s Koševa, koji je ostavio dobar utisak na posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Radnika.

"Iskoristili smo reprezentativnu pauzu maksimalno, kako bi se spremili za sve ono što nas čeka u narednim sedmicama. Što se tiče utakmice protiv Viteza, respektujemo ih, ali put Viteza krećemo sa namjerom da popravimo loš utisak sa posljednjih utakmica i da ostvarimo izuzetno bitnu pobjedu za nas. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama", izjavio je Mihojević.

Učitaj još novosti