16. 08. 2016 - 22:48
'Petarda' Guardiolinog Cityja u Rumuniji, Dinamo remizirao sa...
907
Shares
'Petarda' Guardiolinog Cityja u Rumuniji, Dinamo remizirao sa Salzburgom

LIGA ŠAMPIONA

'Petarda' Guardiolinog Cityja u Rumuniji, Dinamo remizirao sa Salzburgom

16. 08. 2016 - 22:48
0
Shares

Odigrano je prvih pet mečeva play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona u fudbalu.

Na kraju dana, kada se sve sabere i oduzme, možemo reći da su favoriti opravdali očekivanja u ovih pet mečeva. Najviše golova je bilo u susretu Steaue i Manchester Cityja, i to čak pet. Svih pet pogodaka je postigla gostujuća ekipa koja je pod vodstvom novog menadžera Pepa Guardiole dokazala koliko može.

Tako je Sergio Aguero postigao tri pogotka i promašio dva penala. Da, dobro ste čuli. Tri pogotka i dva promašena penala, što mu je prvi put u historiji. Još po jedan pogodak su dodali Nolito i David Silva. Treba napomenuti da je Raheem Sterling odigrao fantastičan meč.

I njemački predstavnik Borussia Monchengladbach je ovjerila plasman u grupnu fazu. Na gostovanju kod Young Boysa su slavili rezultatom 3:1 i tako gotovo osigurali plasman u najvažnije fudbalsko takmičenje. Golove za goste su postigli Hahn i Raffael, te jedan autogol, dok je utješni pogodak za Young Boyse postigao srbijanski internacionalac Miralem Sulejmani.

Dinamo je u Zagrebu odigrao 1:1 protiv Salzburga i tako sebi ostavio težak zadatak ukoliko se želi plasman u grupnu fazu. Gosti su poveli golom Valentina Lazara u 59. minuti susreta, a Dinamu je nade ostavio Marko Rog u 76. minuti iz diskutabilnog jedanaesterca.

Ajax i Rostov su odigrali također 1:1, pa ruska ekipa ima velike nade za historijski plasman u Ligu šampiona, dok je Kopenhagen minimalnim rezultatom 1:0 savladao kiparski APOEL.

Učitaj još novosti