11. 08. 2016 - 12:18
Ruska plivačica do sada u Riju tri puta bila na doping kontroli
907
Shares
Ruska plivačica do sada u Riju tri puta bila na doping kontroli

JULIJA JEFIMOVA

Ruska plivačica do sada u Riju tri puta bila na doping kontroli

11. 08. 2016 - 12:18
0
Shares

Ruska plivačica Julija Jefimova rekla je da je u dosadašnjem toku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru triput bila podvrgnuta doping testu, ali i da je očekivala da će biti više testiranja.

"Triput sam bila podvrgnuta testiranju u dosadašnjem toku Igara. Zapravo, mislila sam da će biti više testiranja, međutim, nije gotovo dok nije gotovo", rekla je osvajačica srebrne medalje u Riju na 100 metara prsno.

Jefimova će kasnije danas učestvovati u polufinalnoj trci na 200 metara prsno, a očekuje se da učestvuje i u štafeti 4x100.

Ova 24-godišnjakinja ranije je odslužila 16 mjeseci zbog dopinga, a ove godine je bila pozitivna na supstancu meldonijum, koja je sada zabranjena, piše Kurir.

Svjetska antidoping agencija (WADA) odložila je suspenziju dok ne završi dodatne studije o tom lijeku, koji je ove godine dodat na listu zabranjenih.

Jefimovoj je u početku bilo zabranjeno da učestvuje, kao i šestoro drugih ruskih plivača koji su bili pozitivni na doping ili su umiješani u navodni državni doping skandal.

Njihova imena se, međutim, sada nalaze na startnim listama.

Međunarodni olimpijski komitet je u početku donio odluku da ruski sportisti koji su ranije bili pozitivni neće moći da učestvuju na Igrama, čak i ako su odslužili kaznu, ali je Sud za sportsku arbitražu (CAS) 4. avgusta kasnije preinačio tu odluku.

Učitaj još novosti