02. 08. 2016 - 12:44
City angažovao veliko pojačanje
907
Shares
City angažovao veliko pojačanje

Prinova

City angažovao veliko pojačanje

02. 08. 2016 - 12:44
0
Shares

Manchester United je od trenutka kada su ga prije nekoliko godina preuzeli bogati arapski šeici u pojačanja utukao ko zna koliko stotina miliona eura. Arapski kapital je od nekad prosječnog engleskog kluba u samo par godina stvorio dvostrukog prvaka Engleske i klub koji u svako takmičenje ulazi sa visokom ambicijama.

Što je i logično s obzirom na uloženo, međutim, klub sa Etihada u tih je nekoliko godina, sve u očajničkoj želji da što prije uđe u krug najvećih i najboljih engleskih klubova, nerijetko kupovao i neselektivno, bacajući pare doslovce kroz prozor. Pa su tako plavom stranom Manchestera u posljednjih tri, četiri godine prodefilirale armije skupo plaćenih legionara koji ni izbliza nisu opravdali novac uloženih u njih.

Međutim, čini se da je City danas napravio pravi posao jer je s Etihada došla i službena potvrda da je u Manchester doveo 20-godišnjeg igrača Schalkea i njemačkog reprezentativca Leroya Sanea. Mladi veznjak sa Cityjem je potpisao petogodišnji ugovor, a cijeli je transfer težak 37 miliona funti plus dodatni bonusi.

Učitaj još novosti