09. 07. 2016 - 07:33
Vrhunski sportisti i ozloglašeni kriminalci: Mike Tyson
907
Shares
Vrhunski sportisti i ozloglašeni kriminalci: Mike Tyson

JEDNAKO OPASAN I VAN RINGA

Vrhunski sportisti i ozloglašeni kriminalci: Mike Tyson

Ba.n1info.com
09. 07. 2016 - 07:33
0
Shares

U prošlosti, bilo je vrijeme kada je Mike Tyson bio najopasniji čovjek na svijetu. Tu dolazimo do začkoljice koja glasi: Mike Tyson je bio jednako opasan u ringu i van njega.

Budimo realni, Mike Tyson je bio taj zbog kojeg smo se budili u dva ili tri sata iza ponoći kako bi gledali bokserske mečeve - koji su nerijetko završavali knock-outom u prvoj ili drugoj rundi.

Bio je na vrhu bokserskog svijeta, i vjerovatno najpoznatji sportista tih vremena, kada je držao tri pojasa teške kategorije profi boksa, a bio je i među prvim sportistima koji su dobili sopstvenu video igru.

Mike Tyson's Punch-Out se zvala, a onda su mu kola života krenula stanputicom, neki će reći nikad se nisu ni zaustavila.

Brak je sklopio 1989. godine s Robin Givens, a on je okončan nakon samo godinu dana i tužbom za zlostavljanje supruge, tada se pojavila informacija da Tyson ima ozbiljne mentalne smetnje. 

1990. godine doživio je prvi poraz u ringu, kada ga je James "Buster" Douglas porazio u ringu. Tyson se brzo oporavio od poraza, da bi išao na megdan Evanderu Holyfieldu 1991. godine.

U julu te godine, Tyson je uhapšen i osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja Desiree Washington, tamnopute Miss Rhode Islanda.

Meč sa Holifieldom nije dočekao. 

Odslužio je samo tri godine, a 1996. godine konačno je dobio priliku boksati sa neporaženim Holyfieldom. Izgubio je prvi meč, a onda je u uzvratu odgrizao komad uha šampionu.

Nakon toga, karijera mu nikada nije bila ista, ali ni život.

Ponovo je uhapšen 2006. godine, prvo zbog vožnje u pijanom stanju, a onda zbog posjedovanja kokaina.

Potvrdile su se i informacije o mentalnim smetnjama - što se povezivalo sa jakim udarcima koje je dobijao u glavu tokom slavno/neslavne karijere, uspio je bankrotirati - i "stati" na noge ponovo zahvaljujući knjizi "Undisputet Truth". 

Mike Tyson bio je ostao strah i trepet u ringu i izvan njega. 

Ovim tekstom počinjemo serijal o vrhunskim profesionalnim sportistima koji su često boravili iza rešetaka i koketirali s "onom" stranom zakona. 

Učitaj još novosti