20. 05. 2016 - 17:00
Mayweather ponudio 50 miliona dolara McGregoru, Ircu nije...
907
Shares
Mayweather ponudio 50 miliona dolara McGregoru, Ircu nije dovoljno!

SPREMA SE SPEKTAKL

Mayweather ponudio 50 miliona dolara McGregoru, Ircu nije dovoljno!

20. 05. 2016 - 17:00
0
Shares

Čak 50 miliona dolara je sletilo na stol Conora McGregora kao ponuda za dvoboj protiv najboljeg bokseru današnjice Floyda Mayweathera jr-a. No, to Ircu nije dovoljno!

Američki portali otkrivaju kako je Amerikanac zainteresiran za dvoboj na Staru godinu, a razlog je ogroman novac koji bi takav dvoboj sigurno donio. Naime, stručnjaci prognoziraju da bi eventualni bokserski meč slavnog dvojca donio i do pola milijarde dolara čiste zarade. Te je odlučio ponuditi Ircu 50 miliona američkih dolara kao njegov udio u zaradi neovisno o ishodu.

Ipak, isti izvori tvrde da je to daleko od onoga što bi Irca, koji je usput rečeno vrlo tvrd pregovarač, zadovoljilo jer se ne radi niti približno o polovici ukupne zarade. McGregor smatra da je on zapravo veća zvijezda od Mayweathera na evropskom, australskom i kanadskom tržištu pa bi zarada trebala biti prepolovljena na dva dijela. Osim toga, Mayweatherov posljednji nastup je prodao mizeran broj PPV-a što je još jedan argument na strani McGregora.

Izvori blisku Mayweatheru tvrde da bokserski prvak još uvijek nije razgovarao s Danom Whiteom koji mu je nedavno poručio da upravo on osoba s kojom mora razgovarati oko takvih stvari jer je McGregor pod ugovorom s UFC-om. 

Također, nije poznato je li na razgovoru McGregor – UFC, koji se u četvrtak dogodio, bilo govore i o ovom meču.

(Fightsite.hr)

Učitaj još novosti