19. 05. 2016 - 08:02
Emery otkrio šta je rekao igračima Seville na poluvremenu...
907
Shares
Emery otkrio šta je rekao igračima Seville na poluvremenu finala EL

EVROPA LIGA

Emery otkrio šta je rekao igračima Seville na poluvremenu finala EL

19. 05. 2016 - 08:02
0
Shares

Sevilla je s 3:1 pobijedila Liverpool u finalu Europske lige i uzela trofej peti put u historiji, a treći put za redom i tako ispisala historiju.

Jedan od najzaslužnijih za slavlje španske ekipe je kapiten Coke koji je postigao dva pogotka.

"Ovo je teško objasniti. Bilo je teško ove sezone, imali smo nekoliko ozlijeđenih igrača i morali smo se boriti za njih. Činilo se da će biti teško, oni su bili blizu drugoga pogotka, ali mi smo imali dušu, imali smo srce i na kraju smo uspjeli", rekao je BeIN Sports Coke nakon utakmice i nastavio:

"Moji golovi nisu bitni. Najvažnije je da smo pobijedili. Ovo je bila fantastična sezona, u nedjelju nas čeka još jedno finale... Ovo je Sevilla."

Trener Unai Emery otkrio je razlog zbog kojeg Liverpool nije pobijedio njegovu ekipu.

"Liverpool je sjajna ekipa sa sjajnim pojedincima. Da su imali više samopouzdanja, pobijedili bi nas. Ali mi smo uspjeli, ekipa se osjećala sigurno i jako, dali smo maksimum. Europska liga je dala puno toga Sevilli i navijačima. Moramo uživati u ovome, iako će trajati kratko jer nas u nedjelju čeka novo finale", rekao je trener Seville Unai Emery i dodao:

"Igračima sam na poluvremenu rekao da moramo znati kako reagirati u finalu. Sanchez Pizjuan nam uvijek daje posebnu snagu. Danas smo igrali na neutralnom terenu, ali je bilo potrebno da samo razmišljamo o Sanchez Pizjuanu."

Učitaj još novosti