15. 04. 2016 - 08:59
Otac Nerfid Džumhur nakon poraza: Ponosni smo jer je Damir...
907
Shares
Otac Nerfid Džumhur nakon poraza: Ponosni smo jer je Damir svjetski igrač

NAKON ELIMINACIJE OD RAONIĆA

Otac Nerfid Džumhur nakon poraza: Ponosni smo jer je Damir svjetski igrač

15. 04. 2016 - 08:59
0
Shares

Nakon herojskog poraza od Kanađanina Miloša Raonića u osmini finala Mastersa u Monte Carlu, otac našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura Nefrid je u izjavi za Fenu rekao da je ponosan što je njegov sin dostigao nivo svjetskog tenisa na kojem igra.

Otac i trener najboljeg bh. tenisera Nerfid Džumhur u izjavi za Fenu kazao je da je "kompletan tim zadovoljan postignutim rezultatima, imajući u vidu da je Damir i u kvalifikacijama odigrao još dva meča".

„Kroz glavni turnir je također prošao dva meča. U drugom nastupu je imao izuzetno težak i iscrpljujući meč protiv  Berdycha, sedmog igrača na svijetu, koji suvereno vlada već nekih pet godina. Današnji meč protiv Raonića, 12. igrača na ATP listi, također je bio iscrpljujući, neizvjestan do kraja i samo je još jednom potvrdio da Damir pripada krugu najboljih igrača na svijetu“, kazao je Nerfid Džumhur.

Damira u naredne dvije sedmice očekuju nastupi na ATP turnirima iz Serije 250 u Bukureštu i Istanbulu.

„Nakon toga vidjet ćemo. Namjeravamo napraviti sedmicu odmora pred nastup na Roland Garrosu ili eventualno odigrati još jedan ATP turnir iz Serije 250, to ćemo odlučiti nakon Istanbula“, kazao je otac bh. tenisera.

Učitaj još novosti