14. 04. 2016 - 17:22
Džumhur razočaran nakon poraza: Krivo mi je, imao sam Raonića...
907
Shares
Džumhur razočaran nakon poraza: Krivo mi je, imao sam Raonića u šaci

BH. TENISER

Džumhur razočaran nakon poraza: Krivo mi je, imao sam Raonića u šaci

14. 04. 2016 - 17:22
0
Shares

Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, na ATP Masters turniru u Monte Carlu danas se nije uspio plasirati u četvrtfinale. Poslije dva sata i 33 minuta igre i velike borbe poražen je od Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonić, rezultatom 1:2.

Razočaran sam. Krivo mi je, jer sam osjetio da imam Raonića u šaci, bila je prva Damirova reakcija nakon meča. Meč je bio jako naporan, a ja sam već prilično umoran, jer mi je ovo bio peti meč u Monacu. Međutim, jako mi je krivo zbog poraza, pogotovo jer sam osjetio da sam bolji od njega u trećem setu. Imao sam kontrolu, a on se vadio na servis, koji mu je najjače oružje. Sa njim, kada god dobiješ priliku da osvojiš poen, moraš je iskoristiti, jer on ne daje puno takvih prilika, a ja nisam iskoristio nekoliko i na kraju su presudile nijanse. Izgleda da ću i sa njim morati čekati treći meč, kako bih slavio, s tim da ni njemu sigurno neće biti jednostavno sada igrati protiv mene, jer je vidio da sam ga u stanju pobijediti.

Raonić je čestitao Džumhuru na sjajnoj partiji, te je priznao kako nije očekivao ovako težak meč.

– Na mreži mi je čestitao na sjajnom meču i borbi, a poslije smo u svlačionici komentarisali kako je meč zaista bio neizvjestan do samoga kraja. Ni on nije očekivao tako težak meč, a ja sam bio uvjeren da mogu pobijediti, iako sam prije nekoliko dana doživio poraz od njega u Miamiju. Međutim, šljaka više odgovara meni, ali na kraju nisam uspio i jako mi je krivo zbog toga, kaže naš najbolji teniser.

Damir kaže kako je jako dobro fizički pripremljen, što se osjetilo na njegovoj igri tokom turnira.

– Jako sam umoran poslije ovog meča, jer sam bio na svakoj lopti. Međutim, fizička pripremljenost mi ništa ne bi značila, da nisam mentalno spreman. Nisam gubio nadu i dao sam sve od sebe, a moram priznati da bih se nekada prije možda i iznervirao nakon grešaka sudije na moju štetu. Definitivno je pogriješio u prvom gemu kod 30-30, jer je lopta bila u autu. Da sam napravio brejk u prvom gemu, situacija bi bila drugačija, ali ima malo i do rejtinga Raonića i iskustva. Uz to, malo me je Raonić izbacio iz ritma kada je tražio medical time-aut na 6:5 u zadnjem setu. Vidio je da me ide i da ga imam i zatražio je pauzu, vjerovatno kako bi skupio snage i malo me izbacio iz kolosijeka, što je i uspio, jer sam poslije toga promašio dva-tri poena, koja sam bio siguran da ću osvojiti.

Najbolji bh. teniser posebno je istakao i pohvalio publiku koja ga je bodrila tokom meča.

– I na kraju, moram pomenuti publiku, koja me je oduševila. Bili su na mojoj strani tokom cijelog meča i davali mi snagu. Osjećao sam se jako lijepo i umalo nisam zaplakao po izlasku sa terena nakon ovacija. Velika je stvar što sam u tako kratkom roku uspio pobjedama natjerati navijače da me bodre i to mi je, uz pobjede koje sam ostvario, velika satisfakcija na velikim turnirima, kazao je Damir, koji će naredne sedmice nastupiti na turniru u Bukureštu (ATP 250).

Učitaj još novosti