21. 02. 2016 - 11:48
Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku, jedini razlog...
907
Shares
Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku, jedini razlog neigranja su povrede

OGLASIO SE KOŠARKAŠ DENVERA

Nurkić: Nisam zahtijevao bilo čiju ostavku, jedini razlog neigranja su povrede

21. 02. 2016 - 11:48
0
Shares

Nakon što su u subotu Elmedin Konaković i Harun Mahmutović, predsjednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine podnijeli ostavke na svoje funkcije, oglasio se danas i Jusuf Nurkić, košarkaš Denvera kojeg u posljednje vrijeme nije bilo u reprezentaciji BiH.

S obzirom na to da se moje ime dovodi u vezu s ostavkama pojedinih članova Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine želim sportsku javnost u BiH obavijestiti da moje igranje u reprezentaciji nije ovisilo o tome ko je na kojoj funkciji u Savezu niti sam zahtijevao bilo čiju ostavku", rekao je Nurkić i dodao:

"Jedini razlog zbog kojeg nisam igrao za reprezentaciju jesu povrede, za što postoji odgovarajuća medicinska dokumentacija. Kad god sam bio zdrav, igrao sam za reprezentaciju BiH (juniorska, U-20, A-tim), a tako će biti i ubuduće”, napisao je Jusuf Nurkić u kratkoj poruci dostavljenoj medijima.

Konaković i Mahmutović podnijelu su ostavke nedugo nakon što je u medije dospjela priča o ljubavnom skandalu u vrhu KSBiH, između jednog od čelnika Saveza i jedne uposlenice.

Učitaj još novosti